Nova vest
Košarka

Utorak, 31.03.2015.

11:25

Obradović: Srećan sam u Feneru

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da želi da ostane na klupi ‘žuto-plavih’ pošto su se pojavile informacije da će dobiti novi ugovor u Istanbulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

“Mislim da su obe strane zadovoljne saradnjom i nadam se da ćemo je nastaviti”, rekao je Obradović u intervjuu za Eurosport.

Obradović je u leto 2013. godine preuzeo Fenerbahče, a iako su mnogi očekivali mnogo bolje rezultate već u prvoj sezoni, srpski stručnjak kaže da su oni bili očekivani.

Potrebno je vreme da se igrači upoznaju između sebe, a i vi sa njima. Zbog toga mi je ova sezona mnogo lakša nego prethodna. Svi smo se dobro navikli na grad. Zadržali smo osnovu, poznajemo se bolje i sviđa mi se to. Polako gradimo sistem i zbog toga verujem da imamo tim koji može da cilja najviši plasman”, naglasio je Obradović.

Fenerbahče trenutno drži čelo turskog šampionata, a takođe je već obezbedio plasman među osam timova u Evroligi. Uprkos sjajnim rezultatima, Obradović ističe da se time ne zadovoljava.

Uvek može bolje. Po tom pitanju nikad nisam zadovoljan. Koliko god sjajni moji igrači i naše utakmice, ja verujem da možemo da budemo još bolji. I tako treba da bude od prvog treninga do poslednje utakmice u sezoni. Takav je život, sezona je duga, nije lako, ali nas tek čeka najvažniji deo”, naglasio je Obradović.

Mnogi Fenerbahče već vide na ‘fajnal foru’ Evrolige, ali Obradović naglašava da je još rano pričati o tome, iako je jasno da je to cilj turskog kluba.

’Fajnal for’ je još daleko i zbog toga ne želim da pričam o tome. Mnogo utakmica nas čeka do toga. Čekaju nas još dve utakmice u Top16 faze, a potom i četvrtfinala, biće teško”, rekao je srpski stručnjak.

Obradović, ipak, naglašava da je Fenerbahče jedan od najvećih klubova u Evropi.

Imamo veliki broj navijača koji veruju u nas. Imamo veliku prednost u tome što ljudi ovde vole košarku. A ja sam srećan ovde i zbog toga želim da ostanem u Fenerbahčeu. Srećan sam jer radim posao koji volim, a mogu da provodim vreme sa porodicom i prijateljima van košarke. Mislim da je to najlepši život za mene”, naglašava trener Fenerbahčea.

Srpski stručnjak je trener sa najviše titula klupskog šampiona Evrope, a na pitanje kako je to uspeo, Obradović odgovara.

Nije to lako. Najvažnije je da se u potpunosti posvetite košarci. I tu mislim na sebe, svoje igrače i sve zaposlene u klubu. Ako želite da budete uspešni, svi moraju da vam budu važni. Od najnižeg do najvišeg nivoa”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve