Nova vest
Košarka

Petak, 06.03.2015.

12:00

Vilijams: Atmosfera kao u porodici

Plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams kaže da je ključno da svi u ekipi ’ginu’ jedni za druge i da se maksimalno trude.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
StarSport

“Ne obraćamo pažnju na ono što se govori izvan svlačionice – ’ova utakmica je bila loša, ’ovo ne valja’ ili slično. Igramo za navijače, naravno, ali mi znamo i da igramo jedni za druge jer u ovoj svlačionici atmosfera je kao u porodici“, kaže Vilijams.

Zvezda je protiv 'Ponosa Izraela' zabeležila najveću pobedu u Evroligi srušivši rivala sjajnom igrom u poslednjoj deonici.

“Zato se ne obaziremo ni na pozitivne ni na negativne priče, samo se trudimo da igramo maksimalno – ne možeš da garantuješ da ćeš pogoditi šut ili da će ti rival dati manje od 70 poena, ali možeš da garantuješ da ćeš dati svojih 100% na terenu“, dodao je Zvezdin plej posle velike pobede nad prvakom Evrope Makabijem.

Ipak, nije bilo proslava pogodaka kao što smo navikli – nijednom tokom meča nije pokazao svoj znak ’telefonsku slušalicu’.

“Možda sam emotivno isceđen, duga je sezona. Samo sam želeo da ostanem miran, to su samo tri poena – hteo sam da ostanem koncentrisan i da se ne zalećem kako ne bih donosio odluke pod utiskom emocija“, kaže Vilijams.

Zvezdin Amerikanac kaže da polako uspeva da se izbori sa većom pažnjom koju mu posvećuju protivničke odbrane.

“U poslednje vreme sam se navikao na neke promene u odbrani – mnogo me udvajaju, iskaču jako na blokovima, pokrivaju bolje Bobija. Morali smo da smislimo neki novi plan u igri, a i ja sam morao da se prilagodim tome i da smislim kako ću dodati loptu Bobiju. Trudimo se timski da forsiramo onoga kome ide – sada je Dženkins imao ’vruću ruku’ i naravno da ćemo mu dati loptu. Svi timovi igraju odbranu malo drugačije, zato posebno proučavamo karakteristike svakog protivnika“.

Vilijams je Makabiju ubacio pet trojki i bio je jedan od najzaslužnijih za seriju 20-0 kojom je meč prelomljen. Pitali smo Markusa kakav je bio osećaj tokom te serije.

“Znam kako je i sa druge strane, nama je Neptunas napravio seriju 16:0. To je košarka. Dobar je osećaj, ali nije ni prvi ni poslednji put. Pokušao sam samo da budem miran i da budem plejmejker kakav je potreban timu“, zaključio je Vilijams.

Pročitajte i šta je bek Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao o mogućnosti i da treću godinu ostane u crveno-belom dresu, ali i šta njegova majka misli o Areni i o Crvenoj zvezdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve