Nova vest
Košarka

Utorak, 03.03.2015.

13:08

Pejdž: Hvala srpskom narodu

Američka košarkašica Danijel Nikol Pejdž rekla je da je uzbudjena što će imati priliku da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
basket-landes.com

Pejdž ima 28 godina, visoka je 188 centimetara i nastupa za francuski Basket Landesa. Dobijanjem srpskog državljanstva stekla je pravo da postane prva strana igračica u istoriji reprezentacije Srbije.

"Kada sam stupila u kontakt sa selektorom Marinom Maljković u vezi nastupa za selekciju Srbije bila sam uzbudjena jer se naše vizije košarke poklapaju. Veliki sam radnik i borac, a to je ono što Marina traži od svojih igrača. Srpska i američka košarka su veoma slične i to mi je pomoglo da se opredelim za Srbiju. Želim da se zahvalim predsedniku Đilasu, Marini, ali i celom srpskom narodu što ću imati priliku da igram na visokom nivou i pred sjajnim navijačima", rekla je Pejdž na promociji u Kući košarke.

Ona je dodala da nije imala ponude drugih reprezentacija, ali i da nije razmišljala da igra za drugu državu.

"Počela sam karijeru na koledžu Nebraska, gde je igralo nekoliko Srpkinja i one su uvek pričale kako im nedostaje zemlja. Zaigrala sam u WNBA 2008. godine, dok sam internacionalnu karijeru počela u bugarskom Dunavu. Imala sam priliku da igram protiv Zvezde u Beogradu, bila je to kratka poseta, ali vežu me lepe uspomene", navela je Pejdž.

Pejdž je rekla da je prošle godine imala priliku da igra i pobedi Lion, koji sa klupe predvodi Marina Maljković.

"Svideo mi se njeno shvatanje košarke i način vodjenja ekipe. To me je nateralo da pratim reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj i moram da priznam da nisam bila iznenadjenja dobrim igrama, posebno protiv SAD", poručila je Pejdž, koja je nastupala i za izraelski Jerusalim, madjarski Zalegeržeg i još nekoliko francuskih klubova.

Selektor Srbije Marina Maljković otkrila da je Pejdž bila igračica koja joj je najviše muka zadavala u francuskom šampionatu.

"Ona je dobra košarkašica, sa velikim iskustvom i igra na poziciji krila, na kojoj Srbija nema adekvatno rešenje. Izuzetno sam srećna jer je ona ličnost koja se uklapa u stil igre reprezentacije Srbije", rekla je Maljković.

Maljković se zahvalila Košarkaškom savezu Srbije i svim institucijama koji su omogućili da Pejdž dobije srpski pasoš.

"Pokazali smo kada je nacionalni interes u pitanju da sve može brzo da se reši. Hvala Djilasu, potvrdio je da je najoriginalni predsednik Saveza u Srbiji i podržavam njegovu odluku jer za sve postoji prvi put", poručila je Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u junu će nastupiti na šampionatu Evrope u Madjarskoj. Rivali u C grupi su Hrvatska, Letonija, Rusija i Velika Britanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu