Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.03.2015.

09:27

Derbi različitih motiva, ko dobija?

Košarkaši Partizana dočekuju od 19 časova Crvenu zvezdu u velikom derbiju 23. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Treći ovosezonski ’večiti derbi’ crno i crveno- beli dočekuju sa potpuno različitim ambicijama i motivima.

Za Zvezdu, koja je dobila dva prethodna duela protiv najvećeg rivala, ovaj meč nema rezultatski značaj, pošto su crveno-beli još pre dva kola obezbedili prvo mesto pred plej-of.

Sa druge strane, Partizan još nije osigurao ni poziciju broj četiri, a eventualnim trijumfom večeras preskočio bi ekipu Cedevite na trećem mestu na tabeli i do kraja regularnog dela sezone bi imao čak šansu da se obir za drugu poziciju.

Crno-beli su i mnogo odmorniji pred ovu utakmicu. Oni od prošle subote i poraza u polufinalu Kupa Radivoja Koraća upravo od Crvene zvezde nisu imali meč, dok je tim Dejana Radonjića morao da odigra finale Kupa, a u četvrtak i duel 8. kola Top16 faze u Evroligi protiv Reala u Madridu.

"Voleo bih da pobedimo ne znajući druge posledice koje to nosi osim želje da se dobije veliki protivnik. Nije potreban nikakav drugi motiv da se ekipa maksimalno motiviše. Pobeda u tom meču ne garantuje izbegavanje četvrtog mesta, niti poraz garantuje da ćemo biti četvrti", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

U sastavu Partizana neće biti Eda Murića koji je povredio skočni zglob u polufinalu Kupa, dok je Zvezda oslabljena neigranjem Branka Lazića.

„Dolazi nam Partizan nedugo posle meča koji smo igrali u Nišu. Mi smo od tada imali dva duela – finale Kupa protiv Mege koji je bio veoma težak meč, zatim i utakmicu protiv Reala, pre i posle koje smo imali nezgodan put u i iz Madrida. Sa druge strane, Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč. Realno je reći da će Partizan biti snažno motivisan, što zbog činjenice da se igra derbi, zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone, ali i zbog toga što utakmica za njih nosi rezultatski značaj. Imaju priliku da pobedama do kraja ligaškog dela ABA lige dođu do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu“, rekao je Zvezdin trener Dejan Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve