Nova vest
Košarka

Subota, 28.02.2015.

20:58

Pešić vodi Bajern do 2017.

Košarkaški klub Bajern objavio je da je produžio ugovor sa srpskim stručnjakom Svetislavom Pešićem do 2017. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Pešiću je dosadašnji ugovor trebalo da traje do kraja sezone, ali su u nemačkom timu odlučili da pred odlučujuće mečeve reše tu dilemu.

Iskusni stručnjak, koji ima i nemački pasoš, vođenje Bajerna je preuzeo u novembru 2012. godine i prošle sezone mu je doneo prvu titulu još od 1955. godine.

Jedina logična odluka je da nastavimo ovo putovanje zajedno. U novembru 2012. godine sam razmišljao o tome u kom pravcu kao trener treba da idem, ali sada nemam potrebu uopšte da razmišljam, zato što smatram da Minhen ima veliku košarkašku perspektivu. Nadam se da ćemo svi ostati zajedno, a iako smo već postigli mnogo, verujem da možemo da napravimo korak napred“, naglasio je Pešić.

Pešić je tokom bogdate karijere, između ostalih, vodio Bosnu, Albu, Barselonu, Lotomatiku, moskovski Dinamo i Crvenu zvezdu, a bio je i selektor Jugoslavije i Nemačke. Osvojio je Evropsko prvenstvo sa Nemačkom 1993. i Jugoslavijom 2001. godine, a sigurno njegov najveći uspeh je zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. Sa svojim klubovima je osvojio ukupno 15 trofeja, ali i dalje ima motiv da ostvari više.

Učitelj sam i trener. Najbolja stvar u mom poslu je to što mogu da učim, a potom prenesem svoje znanje. I dalje imam mnogo snova. Motivisan sam da ostvarim još veće uspehe u Minhenu“, istakao je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve