Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.02.2015.

20:30

EL: Slavlje Reala, Zvezda 1-7

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala u Madridu sa 85:61, u 8. kolu Top16 faze u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Tim Dejana Radonjića pretrpeo je sedmi poraz u E grupi, dok je Real zadržao čelo tabele ostvarivši sedmu pobedu.

U duelu osvajača španskog i srpskog Kupa Zvezda je veoma dobro počela, imala je na krilima sjajne igre Marjanovića +8 u prvoj deonici, ali Real je do preokreta došao već u drugoj četvrtini, pa je na poluvremenu imao +11 (40:29).

Zvezda je u trećoj deonici smanjila na -5, bilo je 46:41, ali Real je ponovo odgovorio serijom, a u poslednjoj četvrtini stigao je i do nerealno visoke prednosti.

Crveno-beli su još jednom imali velikih problema sa izgubljenim loptama (19) i šutem za tri poena (1-14), pa zbog toga nisu mogli ozbiljnije da ugroze ’kraljevski klub’.

Boban Marjanović još jednom je potvrdio svoju dominaciju u Evroligi sa 21 poenom (8-13), 13 skokova i indeksom 35, a jedini dvocifreni osim njega bio je Majk Cirbes sa 13 poena i 9 skokova. Po 8 poena ubacili su Vilijams i Kalinić, a 5 je dodao Dangubić. Kod domaćina, Džejsi Kerol je imao 17, rudi Fernandes 15, a Serhio Rodriges 13 poena.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Makabi, a pre toga u nedelju igra ’večiti derbi’ sa Partizanom.

Tok meča:

Zvezda je veoma dobro otvorila duel u Madridu. Boban Marjanović ubacio je brzih 7 poena, odbrana je dobro funkcionisala, pa je posle pet minuta na semaforu stajalo 10:4 za Beograđane.

Imali su crveno-beli i +8 posle poena Cirbesa u sedmom minutu, ali Real se brzo vratio u meč. Rudi Fernandes i Serhio Ljulj vratili su Madriđane, Zvezda je odgovorila preko Dženkinsa i Kalinića i zadržala je vođstvo nakon 10 minuta – 18:16.

Početkom druge četvrtine Real je uspeo da sa četiri brza poena dođe do vođstva, pa je reagovao Radonjić tajm-autom.

Previše izgubljenih lopti imali su crveno-beli, Real je to koristio, pa je uz nekoliko lakih koševa Kerola i Fernandesa došao do +6 u 14. minutu (28:22).

U 18. minutu Real je prvi put imao i dvocifrenu prednost posle poena Rodrigesa (34:24), a tako je ostalo i posle 20 minuta. Zvezda je igrala sasvim pristojno, ali nije mogla da ubaci ništa van reketa i imala je ponovo previše izgubljenih lopti, pa je Real na poluvremenu vodio sa 40:29.

Nije dozvolila Zvezda domaćinu da prelomi meč početkom treće četvrtime. Markus Vilijams se razigrao, pridružio se već raspoloženom Marjanoviću i naterao je Pabla Lasa na tajm-aut u 24. minutu (46:41).

Rudi Fernandes je održao prednost Reala u tim trenucima, pogađao je iz veoma teških pozicija i vratio je svom timu +10 (51:41). U finišu treće deonice i Ljulj je ubacio trojku i tako doneo Realu najvećih +14 posle 30 minuta (60:46).

Prednost koju je Real napravio u trećoj četvrtini praktično je i prelomila meč, pa je poslednja deonica protekla u nešto sporijem ritmu.

Real je održavao 15-ak razlike, Zvezda nikako nije mogla da pogodi sa distance, a posle trojke Rodrigesa u 36. minutu Madriđani su došli do najvećih +21 (77:56).

Dva minuta kasnije bilo je i najvećih +25, pa je Real na kraju došao do ubedljivog trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

316 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve