Nova vest
Košarka

Subota, 31.01.2015.

20:39

ABA: Mega pobedila Budućnost!

Košarkaši Mega Leksa napravili su veliko iznenađenje pobedom protiv Budućnosti sa 96:84 u 20. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/Mega Leks/Jovan Azdejkoviæ

Izabranici Dejana Milojevića su tim trijumfom, svojim osmim ove sezone, prekinuli niz od četiri poraza, a ujedno su i zakomplikovali borbu za plej-of.

Mega je Podgoričanima nanela peti poraz ove sezone, posle kojeg im drugo mesto u regionalnom takmičenju nije zagarantovano, u borbi sa Cedevitom i Partizanom, koji su trenutno u dobroj formi.

Domaći tim je u prepunoj hali “Pinki” u Sremskoj Mitrovici imao dva potpuno različita poluvremena. U prvom je bio u podređenom položaju, a potom je usledilo buđenje i sjajna igra, zahvaljujući kojoj je Mega stigla do prve pobede u 2015. godini.

Prva četvrtina donela je izjednačenu borbu, ali je Budućnost bila ta koja je diktirala tempo. U drugom periodu Mega je već bila bolja, da bi u trećem pokazala svu svoju snagu.

Mega je u pojedinim trenucima drugog poluvremena imala i ubedljivu prednost, kao u 35. minutu kada je vodila 82:68. Od tada, gosti su pokušali da se primaknu, Omar Kuk je bio najviše raspoložen u redovima Budućnosti, ali su Milojevićevi igrači bili dovoljno pribrani da bi zasluženo slavili.

Megu je do trijumfa predvodio Dejan Musli sa 25 poena i 12 skokova, Marko Kešelj je upisao 18 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Danilo Nikolić meč završio sa 16 poena i sedam skokova. Zapaženu partiju imao je i Rade Zagorac, koji je postigao ključne poene u poslednjim trenucima susreta, a utakmicu je završio sa 13 poena.

U timu Budućnosti, Suad Šehović je imao 23 poena, Džejms Rejnolds je dodao 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Darko Planinić takođe 16 poena. Kuk je imao 12 poena i deset asistencija u poraženoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d