Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.01.2015.

13:41

Zašto je CZ kažnjena sa 30.001 €?

Disciplinska komisija Evrolige smanjila je kaznu Crvenoj zvezdi, ali se postavlja pitanje zašto je beogradski klub kažnjen sa 30.001 evrom?

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Evroliga delimično je prihvatila žalbu Crvene zvezde u vezi sa kaznom zbog incidenata tokom utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu, i smanjila kaznu za 20.000 evra, ali je ostala pri stavu da je Zvezda kriva za teži incident.

Evroliga rangira incidente na sportskim terenima na lakše i teže, pa su samim tim i kazne različite.

Lakši incidenti kažnjavaju se novčanom kaznom do 30.000 evra, dok za teži sankcija može biti od 30.001 evra do 280.000.Čelnici najjačeg evropskog takmičenja u košarci okarakterisali su nasilje u Istanbulu kao teži prekršaj, ali su ’crveno-belima’ propisali najmanju moguću kaznu.

S druge strane, Galatasaraju je odbijena žalba i on će morati da plati 100.000 evra.

Turski klub i Crvena zvezda kažnjeni su zbog slabe organizacije meča u Istanbulu i učešća navijača oba kluba u neredima, u kojima je 21. novembra ubijen navijač 'crveno-belih' Marko Ivković.

Zvezda u četvrtak igra meč petog kola Evrolige protiv berlinske Albe, od 20.45 u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d