Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2015.

17:55

Štimac: Čast je igrati za Pešića

Košarkaš Bajerna Vladimir Štimac istakao je da mu je Svetislav Pešić mnogo pomogao i da mu je čast što može da igra za njega u minhenskom klubu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Štimac u poslednje vreme niže sve bolje partije i jedan je od najzaslužnijih što je Bajern trenutno bez poraza u drugoj fazi Evrokupa, a to je upravo i povod njegovog intervjua za zvanični sajt tog takmičenja.

Pešić je definitivno jedan od razloga zašto sam izabrao Bajern. Radio sam sa njim ranije i mnogo poštujem i njega i njegov rad. Pomogao mi je mnogo u prošlosti i čast je igrati za njega. Gotovo sve mi se sviđa kod njega, on me uvek tera da kao igrač napredujem. Kada smo zajedno bili u Crvenoj zvezdi, izvlačio je najbolje iz mene i opet to sada radi. Sada me tera da igram ‘četvorku’, a zajedno radimo na nekim potezima i rekao mi je na šta treba da se fokusiram. Želi da me pretvori u igrača koji može da igra i ‘četvorku’ i ‘peticu’”, istakao je Štimac.

Bajern je sezonu počeo u Evroligi, koju je završio sa skorom 2/8, a po rečima Štimca Evrokup je za Bavarce prilika za iskupljenje.

Niko nije bio zadovoljan našim rezultatom u Evroligi. Imali smo problema sa povredama i sličnim stvarima, ali je to u prošlosti i sada moramo napred. Moramo da ostvarimo dobre rezultate u Evrokupu i odemo najdalje što možemo. Imamo potencijal, čekamo da se neki igrači vrate u tim da bismo bili još bolji”, naglasio je Štimac.

Srpski košarkaš ističe da je morao da se prilagodi da bi pružao dobre partije, ali da je svestan šta Pešić traži od njega.

Znam vrlo dobro našeg trenera i šta on želi od mene i morao sam da se prilagodim timu, zato što tim tako funkcioniše. Ovaj tim je osvojio Bundesligu i ja želim da učinimo isto i ove sezone. Nemačka liga je zaista jaka, veliki je broj dobrih timova. Nadam se da možemo da imamo dobru sezonu u oba takmičenja. Ali, naravno, klub mi je pomogao mnogo da se prilagodim. Bajern je veoma profesionalan klub i uslovi ovde su sjajni”, rekao je Štimac.

Štimac je oduvek imao dobar šut iz reketa, ali je na prva tri meča u Evrokupu imao procenat od 80 odsto, i na pitanje u čemu je njegova tajna odgovorio je:

Sve je do samopouzdanja. Morate da radite naporno i da vam, naravno, saigrači pomažu dobrim asistencijama. Krupan sam momak u reketu i moram da budem fokusiran sve vreme i da vredno radim. Morate da budete na pravom mestu u pravom trenutku, a sve ostalo dolazi iz prakse. Imate veće procente ako igrate bliže košu, ali ove sezone dosta igram i ‘četvorku’. To mi je pomoglo da otkrijem svoju igru. Ipak, najvažnije je ono što trener Pešić kaže i šta traži od mene”.

Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Bajerna igraju u sredu, kada dočekuju Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve