Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.12.2014.

15:25

Radonjić: Navijači su srcem uz nas

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić želi da ekipa pobedom nad Laboral Kučom nagradi sebe za dobre partije u Evroligi.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Zvezda dočekuje Laboral u petak od 19 časova, u direktnom obračunu za drugo mesto u grupi.

"Mi se pripremamo kao i za svaki drugi meč, dakle samo sa jednom idejom, a to je da slavimo. Potrudićemo se da protiv Laborala odigramo još jednu dobru utakmicu, da osvojimo dva nova boda i da odličnu igru koju smo pružili u dosadašnjem delu takmičenja nadogradimo osvajanjem drugog mesta", kaže Radonjić.

Iako su obe ekipe obezbedile učešće u Top 16 fazi, trener crveno-beli ističe takmičarski karakter duela sa Laboral Kućom:

“Utakmica se igra za plasman, to će biti borba za drugo mesto u D grupi. Ekipa Laborala napravila je dosta promena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je znatno ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića posle povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč“.

Zbog kazne Evrolige utakmica će se igrati pred praznim tribinama.

“Svi smo svesni da je podrška navijača našem timu, koji je najmlađi u Evroligi, od velikog značaja. U svim mečevima koje smo odigrali na našem terenu smo imali prilike da uživamo u fantastičnom ambijentu koji su uvek priređivali naši navijači. Nama je takva podrška davala poseban impuls na terenu, da u svakom meču izvučemo maksimum i pružimo dobre partije. Ovakvu okolnost i činjenicu da igramo bez publike naš protivnik će sigurno poškušati da iskoristi i ta činjenica će za njih biti prednost u odnosu na sve ostale naše rivale. Bez obzira na t,o mi moramo da budemo na najvišem mogućem nivou i da pokušamo da dobrom partijom zadovoljimo naše navijače koji ovog puta neće biti u hali, ali će sigurno srcem biti uz nas“, zaključio je Radonjić.

Zvezda: Simbolične ulaznice i fotografije

Crvena zvezda je u utorak pustila u prodaju simbolične ulaznice koje se po ceni od 300 dinara mogu kupiti na svim poslovnicama Eventima. Celokupna akcija potekla je posle nepravedne odluke disciplinskog sudije Evrolige kojom je Crvena zvezda Telekom kažnjena sa 50.000 evra.

“Treba istaći da je samo za četvrtak omogućena kupovina ovih ulaznica i putem interneta, odnosno preko sajta www.eventim.rs , a još jednom podsećamo da će sav prihod od ovih ulaznica biti iskorišćen za plaćanje ove nepravedne kazne. Ukoliko bude uvažena žalba Crvene zvezde na ovu odluku, koja je danas poslata žalbenom veću Evrolige, sva sredstva biće usmerena za potrebe porodice poginulog navijača Zvezde, Marka Ivkovića. Takođe, ukoliko novčane kazne i Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja ostanu na snazi, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović je predložio da ceo taj fond bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Čelnici Evrolige su načelno prihvatili ovaj predlog, ali još se čeka zvanična potvrda“, navodi se na sajtu crveno-belih i dodaje se:

“Posebno naglašavamo da ispred dvorane Pionir za vreme utakmice nije planirano niti organizovano bilo kakvo okupljanje. Iako su pojedini mediji to preneli, još jednom ističemo da ispred beogradskog hrama košarke neće biti postavljanja velikog video bima i organizovanog praćenja utakmice.

Dobro je poznato da iako u hali Pionir neće biti publike, košarkaši Crvene zvezde neće biti sami. Akcija pod nazivom ’Da nijedna stolica ne bude prazna’ naišla je na sjajan odjek. Velik broj fotografija, koje će biti postavljene na stolice Pionira, je stigao na adresu kluba. Svi oni koji žele da na simboličan način budu prisutni u Pioniru mogu da u prostorije kluba na Malom Kalemegdanu donesu svoje odštampane fotografije u boji u formatu A4 i na taj način pruže podršku svojim ljubimcima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve