Nova vest
Košarka

Petak, 28.11.2014.

12:00

Mitrović: Verujemo jedni u druge

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović potpuno je sazreo i izrastao je u jednog od ključnih igrača tima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

On je prezadovljan kako se sve odvija i ističe da je timski duh u ekipi na visokom nivou.

“Osećam se sjajno na terenu – igramo fenomenalno kao tim, a kada se na to nadoveže serija dobrih individualnih igara, mogu da budem prezadovoljan. Razumemo se odlično na terenu – imamo poverenje trenera, a što je možda još važnije, imamo poverenje jedni u druge. Za sada sve ide fantastično, samo da se ovako nastavi“.

Ove sezone 21-godišnji Mitrović u Evroligi prosečno beleži 12,4 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok u ABA ligi ima 11,9 poena, 6,3 skoka i 2,3 asistencije po utakmici.

Mitrović kaže da je pobedu nad Neptunasom donela izvanredna odbrana.

“Izuzetno teška utakmica, kakvu smo i očekivali jer je pobeda obema ekipama donosila krupan korak ka Top 16 fazi. Na početku smo stvorili prednost od 15 poena, ali smo onda stali u odbrani i počeli smo da srljamo u napadu, vukla nas je lopta. Oni su iskusna i šuterska ekipa, počeli su da ubacuju. Na poluvremenu smo rekli da ovu utakmicu dobija odbrana i ništa drugo, što smo i pokazali u nastavku, primili smo samo 25 poena i rutinski smo priveli kraju“.

Luka je bio tu i prošle sezone kada se crveno-beli nisu najbolje nosili sa ulogom favorita u mečevima velike važnosti, npr. dueli sa Budiveljnikom i Cibonom.

“Takve utakmice su najteže za igranje – pritisak je ogroman, svi očekuju ubedljivu pobedu, a mora mnogo toga da se poklopi da bi se ostvario lagan trijumf. Nekada u takvim situacijama stane šut, ne ide u napadu, ali odbrana je ono što dobija takve duele, čvrstina koju smo mi sada pokazali“, kaže Mitrović.

Partiju na svom nivou napokon je pružio i Čarls Dženkins, a kapiten naglašava da je Amerikanac imao podršku svih u ekipi, što je i sâm Dženkins često isticao.

“Čarls je prošle sezone pokazao koliko je kvalitetan igrač, on je tip košarkaša koji sâm može da dobije meč, što ste i videli prošle godine protiv Budiveljnika. Ove sezone mu je trebalo vremena da se privikne na drukčiju ulogu u timu, nije išlo kako je zamišljao, ali imao je podršku svih nas i trenera. I ne samo on – uvek ima neko ko odigra slabije, a tada podrška svima znači kako bi to došlo na svoje“.

Zvezda u ABA ligi ima skor 9-0, a sledeći ispit je ’večiti derbi’ sa Partizanom u nedelju od 19.00.

“Partizan se izdigao u prethodnih nekoliko mečeva, igraju dosta bolje i polako sklapaju kockice. Eventualna pobeda u derbiju dala bi im na dodatnom samopouzdanju, ali mi želimo gledamo na taj meč kao i na svaki drugi i želimo da nastavimo niz pobeda u ABA ligi“, zaključio je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve