Nova vest
Košarka

Sreda, 05.11.2014.

13:01

Spanulis: Uvek sam gladan uspeha

Plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis kaže da njegov tim sada mora da se navikne na novog trenera Janis Sfairopulos i njegovu filozofiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Pirejci posle tri kola Evrolige imaju skor 3-0, pošto su u neizvesnim završnicama dobili Valensiju, Laboral Kuču i Neptunas.

“Stvar je u tome što igramo pametno u finišu. Ipak, istine rade, ovo nije isti tim koji je osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope, više od 70% igrača se promenilo“, kaže Spanulis u intervjuu za sajt Evrolige.

“Sada moramo da se prilagodimo zahtevima novog trenera, pre svega da igramo dobru odbranu. Neće biti lako, ali ovo je dobar tim. Imamo pravu atmosferu, volimo jedni druge i imamo potencijal da ostvarimo zapažen rezultat ove godinw. Moramo da radimo vredno i da pronađemo svoj pobednički mentalitet, kao što smo činili prethodnih godina“, dodao je najbolji igrač Olimpijakosa pred okršaj sa Crvenom zvezdom u petak.

Spanulis je proglašen najboljim igračem Evrolige u oktobru.

“To je velika čast, ne samo za mene, nego i za ekipu, pošto je košarka timski sport. Pokušao sam da budem spreman za sezonu, prošle sezone nismo osvojili titulu i želeo sam da ove sezone budem spreman ranije. Naporno sam radio na leto – nisam imao sreće jer nisam mogao da igram za Grčku na SP, ali pokušao sam da budem pozitivan i sada se osećam sjajno, fizički i mentalno. Uprkos problemima koje smo imali i promeni trenera, uspeli smo da ostanemo kao porodica i da upišemo tri trijumfa“.

Plej Olimpijakosa kaže da mu ne nedostaje motiva, iako je osvojio već tri titule u Evroligi.

“Motiv je ono zbog čega volim košarku, idem na treninge i utakmice, to me čini gladnim i punim života. Volim ono što radim i kada više ne budem bio motivisan, prestaću da igram. U košarci nije samo stvar u trofejima, već u hrabrosti i želji da dokažeš svima ko si i šta si. Osećaj kada postaneš prvak Evrope ne može se porediti ni sa jednim drugim“, kaže 32-godišnji košarkaš.

Pirejci su za samo mesec dana promenili tri trenera, pa je Spanulis morao da ’povuče’ još više nego inače.

“Pokušao sam da nas održim na okupu i da ne dozvolim da takve stvari utiču na tim. Svaki put kada izađemo na teren, moramo da igramo za tim i da damo sto posto. Moramo da budemo gladni uspeha“, zaključio je Spanulis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu