Nova vest
Košarka

Subota, 25.10.2014.

22:26

Vujošević: Važna pobeda

Trener Partizana NIS Duško Vujošević izjavio je da je pobeda nad Metalcem u ABA veoma važna i da će njegova ekipa nastaviti da radi i da se bori.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Crno-beli“ su u petom kolu pobedili valjevski tim 84:77 i upisali drugu pobedu u sezoni.

"Ovo je veoma važna pobeda za nas. I pre utakmice sam rekao da će biti teško. Metalac ima veoma pristojnu ekipu, znaju da igraju raznovrsno, a mi smo bili u velikom grču. Oni su to znali i došli su sa idejom da pobede."

"Jedan deo mojih igrača mislio je da će utakmica sama da se dobije. Najvažnije je da smo pobedili, nastavićemo da radimo i da se borimo", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Što se tiče dosadašnjih Partizanovih rezultata do sada ne postoji ništa neočekivano, osim poraza od Krke. Nije lako biti na klupi kada Metalac u Begradu vodi sa 16 razlike, a ni zdravo", dodao je Vujošević.

Trener šampiona Srbije rekao je da Milan Mačvan ima povredu za koju se ispostavilo da nije ozbiljna i da verovatno neće ići u Izrael, na utakmicu sa Hapoelom u Evrokupu, da bi se oporavio.

Vujošević je naveo da je klub i dalje "u kontaktima" što se tiče dovođenja plejmejkera.

"Nije problem u tome da ne znamo koga želimo, već koga možemo da dovedemo", dodao je on.

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da ovaj poraz boli i da njegova ekipa nije imala lidera na terenu, ali i da se stidi skora svoje ekipe u prvih pet kola.

"Ovo je težak poraz za nas, čestitam Partizanu na zasluženoj podedi. Moglo je da bude i drugačije. Počeli smo utakmicu sa mnogo više samouzdanja nego inače, a mogli smo da napravimo i veću razliku", rekao je Đokić.

Metalac je protiv Partizana u više navrata imao i 16 poena prednosti, ali su valjevski košarkaši to vođstvo ispustili u drugom poluvremenu.

"Partizan je drugo poluvreme počeo mnogo agresivnije, a mi nismo imali odgovor na tu igru, nismo imali lidera, nekoga ko će da zaustavi taj nalet. Ovo je treća utakmica u kojoj dobro igamo 30, 33 minuta, a onda padamo", rekao je Đokić.

Metalac igra dobro iako nema rezultate, a na pitanje novinara koliko mu to znači, Djokić je rekao da ne priznaje pohvale i da je skor od pet poraza bez pobede sramotan.

"Od čestitanja i priče da dobro igramo mi nemamo ništa. Od toga se ne živi, to se zaboravlja. Boli nas svaki poraz, ne mirimo se sa tim. Teško je igrati prvih pet utakmica u gostima, ali ne tražimo izgovore, morali smo ovo da dobijemo, sve je išlo na našu vodenicu. Ne priznajem pohvale, skor 0:5 je sramotan i stidim se toga", rekao je on.

"Nemamo lidera i nadam se da ćemo ga naći kroz treninge, a očekujem da u toku sezone napravimo i 5:0. Momci su sjajni, sjajno igraju i ponašaju se", dodao je Đokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d