Nova vest
Košarka

Sreda, 22.10.2014.

14:43

Džo Vukosavljević dominira u Zalivu

Srpski košarkaš Vladan Vukosavljević koji nastupa za Bahreina i selektor Saša Nikitović osvojili su bronzanu medalju na Zalivskom šampionatu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vukosavljević je obeležio ovo takmičenje jer se ne pamti da je jedan igrač bio ovoliko dominantan na turniru koji igra ulogu kvalifikacija za Azijski šampionat u Kini.

Vukosavljevića su lokalni mediji nazvali "Srpskim divom" zbog izuzetnih partija koje je prikazao, a bio je najbolji strelac i skakač prvenstva.

Na prvom meču protiv Omana, popularni "Džo" je zabeležio 23 poena i 11 skokova, dok je protiv domaćina Saudijske Arabije bio još dominantniji – 29 poena i čak 18 uhvaćenih lopti.

Protiv Kuvajta je postigao 25 poena i 14 skokova, dok je verovatno najbolju partiju prikazao protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata - 26 poena i 22 skoka.

U poslednjem meču koji je Bahrein izgubio od Katara sa 86-63, Vukosavljević je imao 15 poena uz 9 skokova.

Katar je na kraju osvojio zlatnu medalju, pošto je 14. šampionat Zaliva završio bez poraza, dok je srebro pripalo Kuvajtu.

Srpski 30-godišnji centar je karijeru počeo u Svilajncu, da bi zatim nastupao za Crvenu zvezdu, u dva navrata, kao i za OKK Beograd, Lovćen, Hemofarm, Ostende, Alijagu, Radnički iz Kragujevca, Politehniku iz Galičine i libanski Šanvil.

Vukosavljević je od prošle nedelje član Tadamona, koji je takođe iz Libana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve