Nova vest
Košarka

Utorak, 21.10.2014.

14:45

DV: Radimo, rezultati će doći

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da bi pobeda nad Banvitom u Evrokupu mnogo značila njegovim košarkašima posle lošeg početka sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Prava atmosfera se dobija značajnom pobedom i eventualni trijumf nad Banvitom bi mnogo značio, kako za bodove tako i za samopouzdanje. Moramo da imamo snagu da u ovim teškim momentima demonstriramo karakter", rekao je Vujošević.

Partizan je loše počeo novu sezonu, pošto je u prva četiri kola Jadranske lige upisao tri poraza, kao i jedan u Evrokupu, s tim da su poslednja dva poraza bila ubedljiva.

"Nastavićemo da radimo najbolje što možemo. Svestan sam da sve što pipnem ne postaje zlato, ali rezultati dolaze iz rada, a mi radimo. Nadamo se da ćemo biti mnogo bolji nego što smo sad", kazao je Vujošević.

On je dodao da su rezultati sa početka sezone očekivani i da će njegova ekipa pokušati da što pre izađe iz te serije.

"Partizan je u specifičnoj situaciji, u procesu stvaranja tima. Svi osnovni igrači su letos otišli, cela prva postava, i potrebno je vreme. Napravljena je nova mlada ekipa", istakao je trener crno-belih.

Konstataciju jednog novinara da je početak ove sezone nejneuspešniji u poslednjih 20 godina, Vujošević je nazvao neprimerenom.

"Iznenađen sam kad se neko sad iznenađuje lošim startom Partizana. Ne mogu da razumem da se neko ponaša kao da je sve normalno. Ovo što se dešava je posledica i kompletiraćemo se u hodu", rekao je Vujošević.

On je kazao da će utakmica protiv Banvita imati pravu evropsku težinu.

"Banvit dolazi iz Turske, koja poslednjih godina pokazuje veliku ljubav prema košraci i zainteresovanost da napravi određene uspehe. To je organizovan klub koji timski kontinuirano napreduje, a na klupi ima Zorana Lukića koji je izrastao u veoma dobrog trenera. Utakmica će biti prave evropske težine i nadam se da će publika i ovaj put pokazati da je Pionir hram košarke", kazao je Vujošević.

Utakmica drugog kola Evrokupa izmedju Partizana i Banvita igra se u sredu od 18.00 u hali Pionir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d