Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.09.2014.

08:39

Maljkovićeva: Podržite ove devojke

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković bila je zadovoljna igrom svojih izabranica protiv Amerikanke i pozvala je javnost da ih podrži.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Reprezentacija Srbije poražena je od Sjedinjenih Država sa 94:74 u drugom kolu Svetskog prvenstva u Turskoj i to pošto je tri četvrtine sjajno parirala favorizovanim Amerikankama.

Posvetite pažnju ovim devojkama. Respektovaću svakoga ko je 12. u nečemu u svetu. Zato ove devojke posle ovakve utakmice zaslužuju poštovanje. Amerikanke su nas na kraju dobile na suvi individualni kvalitet, gde više u finišu susreta nismo mogle da im pariramo. Ostaje zabeleženo da je mala Srbija namučila veliku Ameriku“, istakla je Maljkovićeva, „Ovo je tim sa hemijom. Ovako ne može da igra ekipa bez duše. Srećna sam što sam tu i što im pomažem“.

Naš tim je zahvaljujući ubedljivoj pobedi u prvom kolu nad Angolom već obezbedio plasman dalje, a duel sa Kinom, u utorak, odrediće konačan plasman na tabeli.

Nekima je sad kao normalno da mi pregazimo Kinu, koja je sjaajn tim. Sve ekipe su ovde fantastične. Ne mogu da biram rivala u narednoj rundi, ne znam koji je teži. To bi ljudi, koji tako olako komentarišu na sajtovima, trebalo da znaju“, naglasila je Maljkovićeva.

Maljkovićeva se osvrnula i na samu utakmicu sa Sjedinjenim Državama.

Uspeli smo da im sprečimo kontru i skok, njihova najjača oružja. Odigrali smo pametno po dogovoru. Sve najbolje ilustruje podatak da su Amerikanke imale 21 izgubljenu loptu, a mi svega devet. Presing smo igrale protiv slabe Angole, pa protiv silne Amerike i videli ste kako je to izgledalo“, rekla je Maljkovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve