Nova vest
Košarka

Utorak, 10.06.2014.

11:35

Sterling ipak neće da proda LAC

Vlasnik Los Anđeles Klipersa Donald Sterling povukao je svoju podršku prodaji kluba bivšem izvršnom direktoru Majkrosofta Stivu Balmeru.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Umesto toga, Sterling je ipak rešio da tuži NBA ligu za milijardu dolara.

“Dobili smo instrukcije da pokrenemo tužbu“, rekao je advokat Maksvel Blečer i dodao je da Sterling neće potpisati ugovor kojim se prodaje klub.

Sterling je u ponedeljak izdao saopštenje u kojem se navodi da klub nije na prodaju i da “od početka nije hteo da proda Kliperse“.

Prodaju od dve milijarde dolara dogovorila je njegova supruga Šeli Sterling, a cela afera pokrenuta je rasističkim porukama Donalda Sterlinga upućenim njegovoj devojci – posle toga je dospeo u nemilost javnosti, a NBA liga, osim što ga je doživotno suspendovala i kaznila ga novčano sa 2,5 miliona dolara, želi da ga natera i da proda klub.

U Sterlingovoj tužbi navodi se da je NBA liga prekršila njegova ustavna prava jer se pozivan na informacije stečene “nelegalnim“ snimanjem poruka koje je on slao.

“Rešio sam da se borim za svoja prava. Možda moj stav nije popularan, ali verujem da moja prava na privatnost i pravičan proces ne smeju da budu ugrožena. Volim ovaj tim, posvetio sam mu 33 godine života i boriću se da ga zadržim“, kaže Sterling.

Prošle nedelje Sterling je navodno rešio da odustane od tužbe, ali je promenio mišljenje i rešio da ne potpiše papire kada je saznao da NBA liga ne namerava da mu ukine doživotnu suspenziju i novčanu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu