Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.06.2014.

17:04

Vujošević: Filip najbolje od Čovića

Trener Partizana Duško Vujošević pozvao je navijače da ne vređaju igrača FMP-a Filipa Čovića istakavši da je on "najbolje što ta familija ima".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crno-beli u ponedeljak u pretposlednjem kolu regularnog dela Superlige Srbije dočekuju FMP iz Železnika od 19:30 časova.

"Najlakše je biti agresivan prema igračima gostujućeg tima. Iskreno bih zamolio navijače Partizana da pogrdnim skandiranjem ne vređaju Filipa Čovića, jer on je pravi sportista i gospodin, i najbolje što ta familija ima", rekao je Vujošević.

Partizan je u subotu nadigrao u Železniku Crvenu zvezdu, tim čiji je predsednik Filipov otac Nebojša, Vujoševićev veliki rival, a nakon te utakmice navijači crveno-belih su gađali bakljama igrače crno-belih, pa se mnogi plaše revanšizma u Pioniru.

"Kako utakmica sa FMP dolazi posle meča sa Crvenom zvezdom u Železniku, i određenih dešavanja koje predstavljaju šarm toga terena, a što nije prvi put kada se igra u tom divnom mestu, zamolio bih našu publiku da sutrašnjoj utakmici pristupe bez revanšizma, gospodski i na taj način pokažu razliku", istakao je Vujošević.

Partizan je ubedljivo prvi na tabeli sa učinkom 11-1, dok se tim iz Železnika bori za petu poziciju, sa skorom 4-8.

"FMP ima dobar tim, kombinacija su igrača koji imaju iskustvo igranja u klubovima u okviru košarkaške lige Srbije i nešto mladjih koji imaju odredjeni potencijal. Oni su taj svoj nivo dobrih igara prikazali u regularnom delu takmičenja u KLS, gde su bili prvi, i naravno kroz ove utakmice u samoj Superligi", dodao je trener Partizana.

Crno-beli su trijumfom u Železniku protiv Crvene zvezde od 82:78 osigurali prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

"Utakmica sa Radničkim, koju je FMP dobio, dovoljno je dobro upozorenje da ni jednog trenutka ne sme da bude opuštanja u mečevima protiv ekipa koje su objektivno slabijeg kvaliteta od nas.Imamo iskustvo iz prve utakmice koju smo na težak način dobili u Železniku. Vrednom pobedom nad Crvenom zvezdom ekipa je pokazala jednu izvanrednu reakciju i želimo da taj dobar momenat u našoj igri produžimo i dalje", rekao je Vujošević za klupski sajt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu