Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.05.2014.

12:58

Real ili Makabi, ko osvaja EL?

Košarkaši Makabija i madridskog Reala sastaće se od 20 časova u finalu završnog turnira Evrolige u Milanu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Real je rekorder po broju titula šampiona Evrope i večeras će igrati za svoju devetu krunu, dok će Makabi igrati za šestu. ’Kraljevski klub’ je poslednju titulu osvojio još 1995. godine, dok je ’ponos Izraela’ bio šampion deset godina kasnije.

Tri sata pre finala u igra se meč za treće mesto, za koje će se boriti CSKA i Barselona.

Još u petak, izraelski tim je u prvom polufinalu u neizvesnoj završnici sa 68:67 pobedio moskovski CSKA, da bi potom ‘kraljevski klub’ bukvalno ponizio Barselonu sa 100:62.

Oba tima se vrlo dobro poznaju, u poslednje dve sezone su igrali pet puta, a Real je slavio svih pet puta.

Srećni smo zbog finala, odradili smo dobar posao protiv Barselone, ali znamo da nas protiv Makabija očekuje potpuno drugačija utakmica. Vrlo dobro ih poznajemo, a ako budemo igrali zimski, kao u polufinalu, imaćemo odličnu šansu da osvojimo Evroligu. Generalno, verujem da sve zavisi od toga kako mi odigramo”, rekao je košarkaš Reala Nikola Mirotić.

S druge strane, Makabi dočekuje finalni meč posle pet poraza u međusobnim susretima sa Realom, ali ima iskustva igranja u “Mediolanum forumu”, pošto je u četvrtfinalu izbacio Emporio Armani.

Igrali smo više puta ovde, uzbuđeni smo, igramo sa dobrim timom, radujemo se borbi sa Realom. Bitno nam je da pobedimo, a ne kako ćemo to učiniti. Moramo da budemo disciplinovani, igramo svoju igru i verujem da će se to isplatiti”, istakao je Riki Hikman iz Makabija, “Svaki put kada smo igrali, u finišu nismo odigrali dobro, a nadam se da ovoga puta neće biti takav slučaj. Ne spremamo se za jednog igrača, moramo na sve da se koncentišemo na sve”.

Finalni meč će suditi srpski arbiter Milivoje Jovčić, Slovenac Sašo Pukl i Grk Hristos Hristodulu.

Ko je po vama favorit za titulu u Evroligi, Real ili Makabi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve