Nova vest
Košarka

Sreda, 07.05.2014.

13:38

Luka: Vučević otkazuje svom narodu

Selektor Crne Gore Luka Pavićević razočaran je odlukom Nikole Vučevića da otkaže nastup za reprezentaciju istakavši da je to lični, a ne moralni gest.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vučević je pre nekoliko dana saopštio da neće igrati predstojećeg leta u kvalifikacijama za EO 2015, zbog odnosa selektora prema njemu.

"On ne otkazuje Luki Pavićeviću, niti igra za njega. On otkazuje saigračima i iznad svega svom narodu i svojoj državi, u momentu kada je to njoj veoma potrebno", rekao je Pavićevi.

"Ovakvo otkazivanje svakako nije patriotski gest, niti se vodi kao moralni čin, već predstavlja isključivo ličnu reakciju zasnovanu na izuzetno subjektivnom osećanju, po meni, nepostojeće nepravde", dodao je Pavićević.

Vučević nije bio zadovoljan odnosom koji je selector Pavićević imao prema njemu prošlog leta, tokom priprema za Evrobasket u Sloveniji, ali ni na samom takmičenju.

"Reprezentaciju vodim prema svom stavu i ubeđenju, na onaj način gde bi skup svih ličnosti mogao da pruži svoj maksimum u odnosu na različitosti koje postoje u kvalitetu, karakteru, kao i senzibilitetu. U tom smislu, svi igrači reprezentacije su meni jednaki, kako oni koji su tu pozvani da budu samo podrška, ili ispomoć, tako i oni najvažniji. Prema svima njima odnosim se s jednakim uvažavanjem, isključujući i najmanju mogućnost da pojedinca ili grupu favorizujem u odnosu na druge", rekao je Pavićević.

"Svako sučeljavanje ili eventualna konfrontacija koja nastaje između igrača i mene dešava se isključivo da bi igrač bolje odgovorio potrebama i zadacima igre i bio spremniji da pomogne timu, a kroz takav zajednički napredak i sebi samom u cilju da se napravi što bolji rezultat. Kao trener volim da radim jako i guram igrače da daju svoj maksimum, što zbog toga da bi lično bili bolji, to naravno da bio cijeli tim na taj način dostigao svoj maksimum", dodao je selektor CG.

Crnu Goru predstojećeg leta očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015, a igraće u grupi sa Bugarskom, Izraelom i Holandijom, od 10. do 27. avgusta.

"Neophodno je obezbediti bezuslovnu posvećenost svih igrača u želji da igraju za nacionalni tim. U tom momentu od svakog pojedinca se traži da svoje lične ciljeve podredi timskim, a sujetu i taštinu iskontroliše shodno nivou potreba tima, koji to od njega zahteva. Ni u kom slučaju ne sme se doći u situaciju u kojoj igrač smatra da svojim prisustvom "čašćava" reprezentaciju", istakao je Pavićević.

"Nikolino otkazivanje nastupanja za reprezentaciju Crne Gore pogrešan put u rešavanju problematike koju oseća. Lično se nadam da će svi uključeni uspeti da suštinski shvate i razreše nastalu problematiku i na taj način umanje ili preduprede negativne efekte koje po reprezentaciju jedan ovakav udar ima", dodao je selektor košarkaša Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve