Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

16:13

CZ: Nije Šarić glavna opasnost

Crvena zvezda Telekom i Cibona otvaraju u četvrtak (20:00h) Fajnal-for ABA lige u Kombank Areni, a crveno-beli ističu da znaju kako da se nose sa pritiskom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bolji iz ovog meča će osim šanse da se bori za titulu steći i pravo da sledeće sezone igra u Evroligi, što je svakako prioritet svih učesnika F4 u Beogradu.

"Pritisak je stalno prisutan, plasman u Evroligu zavisi od sutrašnjih 40 minuta. Bili smo i ranije u sličnim situacijama i znamo kako da se nosimo sa tim", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Radonjić je rekao da je priznanje za trenera sezone u Jadranskoj ligi dodatni motiv da nastavi da radi i ostvari još bolje rezultate.

"Igrali smo do sada dva meča sa njima. Cibona je kvalitetno završila ligaški deo takmičenja. Pokazali su da mogu da odigraju dobro u gostima. Nije tu najveća opasnost Dario Šarić, već i ostali igrači koji znaju kakve su ovo utakmice", dodao je Radonjić i pozvao što više navijača da dođu u Arenu.
Kapiten crveno-belih Mrko Simonović rekao je da njegova ekipa nije favorit za osvajanje šampionskog prstena u Jadranskoj ligi, iako je ligaški deo završila na prvom mestu i kao domaćin nastupa na završnom turniru.

"Svi ulazimo sa nekim očekivanjima na Fajnal-for. Mislim da nismo favoriti, jer se igra jedna utakmica u polufinalu i finale. Trudićemo se da odigramo košarku koja nas je do sada krasila, sa čvrstom odbranom i brzom igrom u tranziciji. Svi znamo koliko su nam navijači pomagali ove sezone i potrebni su nam i sutra", rekao je Simonović.

Zvezda će protiv Cibone verovatno biti jača za krilnog igrača Ivana Radenovića i centra Raška Katića, potvrdio je trener Radonjić.

Prvi polufinalni meč F4 ABA lige između Zvezde i Cibone igra se u četvrtak od 20 sati u Beogradskoj areni. U drugom polufinalu u petak u istom terminu igraju Partizan NIS i Cedevita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d