Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

09:09

KLS: Samo Metalac želeo po FIBA

Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije objavilo je da je takmičenje prilagođeno FIBA pravilima posle dopisa koji je stiglo iz svetske kuće košarke.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dan pre početka Superlige Srbije odlučeno je da se ona igra po pravilima ULEB, ali je između trećeg i četvrtog kola stigao dopis, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne selekcije sa Svetskog prvenstva u Španiji, jer se domaći šampionat ne igra po pravilima te organizacije.

Iz Udruženja su objavili da je na predsedništvu održanom 31. marta jednoglаsno je donetа odlukа dа se Predsednik UKKLS Dаrko Jovičić zаduži dа uputi dopis svim klubovimа, nа osnovu kojeg će se do 3.аprilа zvаnično izjаsniti po kojim prаvilimа, FIBA ili ULEB, će se igrati Superliga.

Klubovi su se većinski izjasnili za ULEB pravila, jedino je Metalac želeo da igra po FIBA pravilima, dok se Sloboda nije izjasnila. Za ULEB pravila glasali su: Pаrtizаn NIS, Crvenа Zvezdа Telekom, Rаdnički, Megа Vizurа, Borаc Mocаrt Sport, Crnokosа, FMP, Tаmiš, Nаpredаk, Konstаntin, Vršаc, Smederevo, Vojvodinа Srbijаgаs, OKK Beogrаd, Meridijаnа i Slogа.

Udruženje je istaklo da je 17. aprila primilo dopis od KSS u kojem je obavešteno o zahtevu FIBA, u kojem je potpisan generalni sekretar Patrik Bauman, i da se odmah prilagodilo zahtevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d