Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.04.2014.

18:54

Dan kada je MJ ubacio Bostonu 63p

Vilt Čembrlen ubacio je 100, Kobi Brajant 81 poen, ali rekord u plej-ofu ipak pripada najvećem Majklu Džordanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre tačno 28 godina tada 23-godišnji Džordan je u legendarnom Boston gardenu postigao 63 poena protiv jednog od najboljih timova u istoriji.

„Pogađao je sa distance, ulazio je pod koš. Mislim da ga je ceo tim čuvao. Ali bio je u zoni. Sam je održavao Čikago u igri, pogađao je sve. Nismo mogli da ga zaustavimo. Sve smo pokušali. Videlo se tada da se radi o posebnom talentu“, rekao je legendarni Lari Bird.

To je, do danas možda i najbolja košarkaška utakmica koju je odigrao pojedinac. Boston je imao u tom trenutku šestoricu igrača koji su kasnije ušli u Kuću slavnih.

„Neverovatno je šta je Majkl uradio protiv takvog tima. Taj tim je mogao da dobije bilo kakvu utakmicu, brzu, šutersku, sa puno kontakta, defanzivnu. Taj tim je imao balans, talanat, trenersko iskustvo, velikog vođu, istoriju, sve“, rekao je Bil Volton, jedan od pomenute šestorice.

Upravo je Lari Bird nakon meča rekao rečenicu koja će se dugo pamtiti: „Kao da se Bog prerušio u Majkla Džordana.“

Džordan je imao šut iz igre 22-41, 5 skokova i 6 asistencija. Seltiksi su taj meč dobili posle dva produžetka sa 135:131, dobili su seriju sa 3-0 i kasnije osvojili titulu. Ali Džordan je upravo na toj utakmici najavio svoju veličinu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d