Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.04.2014.

15:19

Gurović za B92: Autsajderi smo

Košarkaši FMP Železnika ubedljivo su došli do titule u Košarkaškoj ligi Srbije, pa mnogi od njih očekuju da se bore za mesto u ABA ligi naredne sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mladi tim sa klupe vodi Milan Gurović, kojem je to prva sezona u kojoj je samostali trener, i on za B92 kaže da njegovi izabranici nemaju nikakav imperativ pobede, već da samo žele da se pokažu u najboljem svetlu.

FMP je takmičenje u KLS završio sa 20 pobeda i šest poraza, a njegov najbliži konkurent Crnokosa je imala skor 18/8. Za Gurovića je sam plasman u Superligu ispunjenje ciljeva za ovu sezonu.

Zacrtali smo i ostvarili cilj da budemo prvi u KLS, a sam ulazak u Superligu gledamo kao neku vrstu satisfakcije za minuli rad. Mislim da momci su to zaslužili, oni su najzlužniji za taj uspeh. Igramo opušteno, bez ikakve tenzije, nemamo imperativ pobede, tu smo i da bismo učili“.

Iako mnogi FMP vide kao kandidata za mesto u ABA ligi, trener ekipe iz Železnika se time ne opterećuje.

Samim ulaskom u Superligu mi nismo zacrtali cilj da igramo ABA ligu. Međutim, ako se ukaže i najmanja prilika mi ćemo je iskoristiti. Ali, otom potom, svaka pobeda u Superligi je za nas dodatna premija i tako gledamo na to“, rekao je Gurović za B92.

Kompletan intervju sa Milanom Gurovićem pročitajte u našoj rubrici 'Intervjui'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu