Nova vest
Košarka

Subota, 19.04.2014.

20:55

Tadija pred F4: Jači smo nego 2009.

Krilni centar Crvene zvezde Tadija Dragićević izjavio je da su crveno-beli jači nego 2009. godine, kada se fajnal for regionalne lige takođe igrao u Beogradu.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Tada su crveno-beli ispali u polufinalu posle poraza od Partizana, a Dragićević smatra da Zvezda ove godine može da ode korak dalje.

"Sada su stvari malo drugačije, usudio bih se da kažem da smo jači nego pre pet godina. Sada stvarno igramo dobro i dobili smo mnogo teških utakmica koje su nam pomogle da izgradimo pobednički karakter", rekao je Dragićević.

Ključnu razliku u odnosu na situaciju od pre pet godina nekadašnji kapiten crveno-belih vidi na poziciji centra.

„Nismo imali tu dominaciju na petici, kao što je to slučaj sada sa Katićem i Marjanovićem. Njih dvojica rade veliki posao i donose nam prednost u toku cele sezone. Kada malo bolje razmislim Zvezda dugo nije imala tako dva dominantna centra", istakao je Dragićević.

Jedan od najsiskusnijih u redovima crveno-belih istakao je da je tim razočaran porazom u polufinalu Evrokupa, ali da su ipak misli igrača usmerene na meč sa Cibonom.

Sigurno da će nam iskustvo iz Evrokupa mnogo značiti. Znamo da ima mnogo razočaranih što u tom takmičenju nismo prošli u finale, na prvom mestu to smo mi. Ali, sada smo koncentrisani samo na meč protiv Cibone. Verujem da ako primenimo model igre iz poslednjeg kola, kada smo slavili u Zagrebu, da nam u ABA ligi finale neće izmaći.", zaključio je Dragićević.

Fajnal for ABA lige počinje u četvrtak, kada se sastaju Crvena zvezda i Cibona, u petak igraju Cedevita i Partizan, a finale takmičenja se igra u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve