Nova vest
Košarka

Subota, 29.03.2014.

23:00

Povlači se Šejn Batije

Krilni košarkaš Majami Hita Šejn Batije najverovatnije će se povući na kraju ove sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Bila je potrebna božja volja da promenim odluku, ali te božje volje nema“, izjavio je 35-godišnji Batije, koji igra svoju 13. sezonu u NBA ligi.

Iako su mnogi mišljenja da bi i sledeće sezone sigurno dobio neku ponudu, Batije je još ranije kazao da bi voleo da završi karijeru u Hitu.

Posle četiri godine na Djuku, momak iz Mičigena bio je šesti pik na draftu 2001. godine, a u Memfis Grizlisima proveo je pet sezona. Posle istog perioda u Hjuston Rokitsima nakratko se vratio u Memfis, a u decembru 2011. godine potpisao je ugovor sa Majamijem.

Osvojio je dva šampionska prstena, dva puta je biran u najbolju odbrambenu petorku NBA lige, a na Djuku je povučen iz upotrebe njgov dres sa brojem 31.

Interesantno, najefikasnija u karijeri bila mu je ruki sezona, kada je ubacivao 14,4 poena po meču. Ipak, Batijea su najviše cenili zbog izvanredne igre u odbrani, koja mu je i donela status važnog igrača u osvajanju titula sa Majamijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu