Nova vest
Košarka

Sreda, 19.03.2014.

19:04

Borba titana: Real želi osvetu

Košarkaši Real Madrida u četvrtak od 20.45 dočekuju CSKA u meču koji će najverovatnije odlučiti pobednika F grupe Top 16 faze Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Armejci’ će biti oslabljen neigranjem Miloša Teodosića, ali ima pobedu više od Reala i Madriđanima je u Mosvki naneo prvi poraz u sezoni.

Trener CSKA Etore Mesina kaže da njegov tim mora da odoli pritisku igranja u prestonici Španije.

“Pred nama je važna, verovatno i odlučujuća utakmica za prvo mesto u grupi. Ona dodatno dobija na značaju kada se zna da obe ekipe tek treba da gostuju u Tel Avivu. Moramo da budemo spremni na uzavrelu atmosferu i na tim koji želi revanš za poraz iz Moskve. Za nas je najvažnije da kontrolišemo ritam meča i da ne gubimo olako lopte, to je važnije čak i od procenta šuta“, kazao je Mesina, čiji tim ima skor 9-1.

Jedini poraz u Top 16 fazi CSKA je doživeo od Partizana, ali Moskovljani su sada u naletu. Za razliku od prošlih sezona, nisu briljirali u prvoj fazi, ali zato su sada izvanredni. Toga je svestan i trener Reala Pablo Laso, čiji tim je poražen u Moskvi 85:71.

“CSKA ima atletski moćne igrače, često igraju sa četvoricom igrača višim od dva metra. I njihovi plejmejkeri Pargo i Džekson fizički su izvanredni. U prvom meču nismo bili spremni za to i zbog toga smo kažnjeni. Kada smo počeli da se vraćamo, oni su pokazali individualni kvalitet, kojeg takođe imaju na prete. Očekuje nas mentalno i fizički zahtevna utakmica“, smatra Laso.

Real je u prošlom kolu izgubio od Bajerna i sada ima skor 8-2, pa je ekipi neophodan trijumf ako želi prvo mesto u grupi, po mogućstvu sa 15 i više poena razlike.

Čačo Rodriges, Rudi Fernandes, Mirotić, Burusis, Ljulj i ostali na jednoj, Krstić, Vims, Hrijapa, Fridzon, Hajns i ekipa na drugoj strani. Nama ostaje samo da uživamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve