Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.03.2014.

20:13

Kinzi i Pavlović srušili Bajern

Košarkaši Partizana ostvarili su drugu pobedu u Top16 fazi Evrolige savladavši u 9. kolu Bajern u Kombank areni sa 70:55.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Duška Vujoševića odigrala je izuzetno dobar meč, od početka do kraja je kontrolisala igru i rezultat i na kraju je ostvarila ubedljivu pobedu.

Crno-beli su u prvom duelu ovih ekipa u Minhenu izgubili sa šest razlike, pa će biti u prednosti ukoliko na kraju budu imali isti broj pobeda kao Bavarci.

Briljirao je nekadašnji tandem Klivlenda Saša Pavlović-Tarens Kinzi. Rođeni Baranin imao je 21 poen (9-17) i 5 skokova, a Kinzi je uz takođe 21 poen (6-13), imao i 4 skoka i po 2 ukradene lopte i asistencije. U ekipi Bajerna, koji sada ima skor 4-5, 12 poena ubacio je Đedović, a 10 Idbihi.



Tok meča:

Vujošević je odlučio da duel počne bez Tarensa Kinzija, ali i pored toga crno-beli su odlično otvorili duel. Pavlović je krenuo veoma dobro na oba kraja parketa, a na drugoj strani nemačka ekipa pravila je dosta grešaka pa je Svetislav Pešić u 6. minutu morao da zatraži minut odmora – 17:5.

U finišu prve deonice Bavarci su uspeli da se donekle konsoliduju, ali crno-beli su nakon 10 minuta ipak imali dvocifreno vođstvo – 19:9.

Početkom druge četvrtine Bajern se spustio na -6 (21:15), ali Partizan je igrao veoma dobro, posebno u odbrani i brzo je vratio dvocifreno vođstvo (29:17 u 15. minutu).

Tarens Kinzi razigrao se u drugoj deonici, a nakon trojke Pavlovića i njegovih poena Pešić je morao da reaguje - 40:23 u 18. minutu. Imao je Partizan i +18 nešto kasnije, a prvo poluvreme završeno je rezultatom 44:28 u korist srpskog šampiona. Fantastično poluvreme odigrao je Kinzi sa 16 poena, 4 skoka i indeksom 25.

Bajern je drugo poluvreme otvorio sa pet poena Bencinga (44:33), ali Lovernj i Pavlović su brzo vratili +16 Partizanu (49:33).

Četiri i po minuta pre kraja utakmica je prekinuta na 15-ak minuta jer jedan semafor iznad koša nije radio. Pauza je očigledno više prijala igračima Partizana koji su ubacili šest vezanih poena i stigli do najveće prednosti – 57:39. Bajern je u finišu treće deonice igrao kao da se predao, a treća deonica završena je sigurnim vođstvom crno0-belih – 60:45.

Crno-beli nisu dozvolili rivalu da poentira pet i po minuta u poslednjoj deonici i tu je i definitivno odlučen pobednik. Partizan je do kraja bez problema zadržao dvocifreno vođstvo i ostvario drugu Top16 pobedu u sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

348 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
ABA

Barać: Zvezda je veliki favorit

Trener Mege Marko Barać izjavio je da je Crvena zvezda favorit u predstojećoj seriji polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, ali je istakao da će njegov tim igrati dobru košarku.

B92.sport

14:25

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu