Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.11.2013.

20:30

Partizan ispustio važnu pobedu

Košarkaši Partizana NIS poražen je od Nantera 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14) u dramatičnoj završnici i ugrozio šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pobedu Nanteru doneo je Trenton Mičam poenima sa slobodnih bacanja šest sekundi pre kraja, a Dragan Milosavljević promašio je trojku za pobedu u poslednjoj sekundi.

Partizan je ponovo poražen na jednu loptu u Parizu (kao na oba meča na F4 2010. godine), a crno-bele su ovaj put koštale izgubljene lopte. Prodao ih je 22, od čega 20 tokom druge i treće četvrtine.

Partizan je Nanteru parirao sa 11 pogođenih trojki iz 21 pokušaja, a ponovo se ispostavilo da i odlična igra bekovske linije nije dovoljna za pobedu bez bar minimalne podrške centara.

Najbolji pojedinac crno-belih bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 16 poena (4/8 tri), 4 skoka i 3 asistencije. Po 12 poena imali su još Bogdan Bogdanović i Tarens Kinzi.

Podbacili su svi visoki igrači, standardno slabi bili su centri Dejan Musli i Đorđe Gagić sa po 4 poena i ukupno 10 skokova, a ovaj put je podbacio i Žofri Lovernj sa tek 6 poena (1/5 dva), 4 skoka i 4 izgubljene lopte.

Jedini klasični plejmejker Boris Dalo je odlično počeo sa pet poena u prvih pet minuta, ali je tu i stao. Domaćina je predvodio američki trio, meč-viner Trenton Mičam sa 14 poena i 4 skoka, dok su po 11 ubacili Dejvid Lajti, koji je imao i 8 skokova, te Vil Denijels uz 6 uhvaćenih lopti.

Partizan posle sedam kola u Evroligi ima samo jednu pobedu, a Nanter tri, pa će crno-belima biti veoma teško da se nađu među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju ukrajinski Budiveljnik 5. decembra. U četvrtak je u EL igrala i Crvena zvezda Telekom, koja je takođe nesrećno poražena od Makabija 78:76.

Tok meča Nanter – Partizan NIS:

Prvih pet minuta meča u Parizu obeležio je potpuni rezultatski egal (11:11), iako je domaći tim dominirao u skoku (5-1). Igru crno-belih nosio je domaći igrač, Boris Dalo sa 5 poena. Partizan je u prvoj četvrtini češće šutirao za tri nego za dva, i to je donelo rezultat, ali bez lakih poena crno-beli nisu uspeli da steknu više od dva poena prednosti – 19:17.

Partizan dobro počinje drugi period, stiče četiri poena prednosti (21:17), ali onda ulazi u problem sa šutem. S druge strane razigrao se Lajti i sa pet poena predvodio seriju Nantera 12:2 za preokret na 29:23. Ovaj nalet domaćina je dva minuta pre kraja poluvremena prekinuo Kinzi, prvom trojkom za crno-bele u drugom periodu. Usledila je i trojka Milosavljevića za 31:29, ali sa druge strane nije bilo rešenja u odbrani za Lajtija, pa je Nanter otišao na poluvreme sa 35:29.

Drugo poluvreme otvoreno je sa po trojkom na obe strane, da bi crno-beli dobrom odbranom stigli do kontre i lakih poena. Potom Danijels gubi loptu i dobija tehničku grešku zbog protesta, što Partizan korsti i vraća se na samo koš zaostatka 38:36. Međutim, Nzuli vraća Nanter trojkom u život, Partizan propušta dva dobra napada da se vrati u egal, ali promašaje ispravlja Milosavljević trojkom za novi povratak na koš zaostatka.

Nakon serije grešaka na obe strane u narednom minutu, Milosavljević pogađa svoju treću trojku za preokret na 42:41. Partizan je nastavio da se muči u pozicionom napadu, ali su Milosavljević i Kinzi trojkama sprečili domaćina da ponovo stekne osetniju prednost – 47:47.

Crno-beli sjajno otvaraju poslednji period, Bogdanović se konačno uključio u šutersku liniju i sa pet poena doneo preokret, a Partizan koristi i nekoliko promašaja rivala te laganim poenima Gagića beži na maksimalnih 55:49. Međutim, Francuzi se konsoliduju na tajm-autu i prave ekspresnu seriju 8:0 za novi preokret rezultata.

Nakon tri i po minuta agonije crno-belih bez poena, stvar je spasao Bogdanović koji preko ruke rivala postiže trojku u finišu napada za nastavak niza preokreta (59:58). Nanter propušta dva napada, a crno-beli to jedva koriste, ponovo preko sjajnog Milosavljevića koji pogađa još jedan težak šut. Francuzi uzvraćaju poenima iz ofanzivnog skoka, a Partizan gubi loptu pred poslednjih 60 sekundi.

Nanter kreće u važan napad posle tajm-auta, Partizan je dobro postavio odbranu pa Foster promašuje šut za oko osam metara. Međutim, Bogdanović poklanja loptu rivalu očajnim pasom i domaćin dobija napad za pobedu. Milosavljević pravi faul 6 sekundi pre kraja, a Trenton pogađa oba penala za 62:61.

Nanter traži tajm-aut, i Partizan kreće u najvažniji napad ove sezone. Kinzi tek posle nekoliko sekundi uspeva da doda loptu Milosavljeviću uz koga se zalepio čuvar, kapiten se nekako probija do linije za tri poena, ali iz teške pozicije pogađa samo obruč, pa Nanter slavi 62:61.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu