Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2013.

22:20

Rašo: Najbolji su Grobari i Gate 7

Ambasador Eurobasketa, nekadašnji slovenački reprezentativac Rašo Nesterović naveo je da najbolju atmosferu u hali prave navijači Partizana i Olimpijakosa.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Nekadašnji košarkaš Minesota Timbervulfsa i San Antonio Sparsa je u intervjuu Eurobasket magazinu rekao da između navijača srpskog i grčkog kluba skoro nema razlike.

“Simpatizeri Partizana i Olimpijakosa imaju možda i više strasti nego što je potrebno. Osim boje dresova sve ostalo je skoro identično”, naveo je Nesterović.

On se osvrnuo i na veoma uzbudljvo finale u NBA ligi, u kojem je učestvovao i njegov bivši tim, San Antonio Sparsi.

Sparsi nisu imali sreće u šestoj utakmici, bili su tako blizu titule, ali su izgubili utakmicu u poslednjim sekunda. To se stalno dešava, 2005. je Robert Ori pogodio trojku za pobedu Sparsa protiv Detroita, takođe u poslednjim sekundama. To je sport”, istakao je Nesterović.

Tada se Rašo okitio trofejom šampiona NBA, a te trenutke izdvaja kao najznačajnije u karijeri.

Velika je čast što sam imao priliku da budem u tom timu. Vi možete da budete i petostruki šampion Evrolige, ali kada stignete do NBA onda krećete od nule”.

Nesterović je govorio i o ličnostima, kako trenera, tako i igrača.

Voleo sam iskrenost Grega Popoviča. Malo je trenera koji smeju da kažu šta misle o igrama najvećih zvezda ekipe, a on je uvek govorio šta misli i to je uticalo na dobru atmosferu u ekipi. Recimo, Tim Dankan je perfektan primer mirnog karaktera, pobedili ili izgubili, on se ponaša na isti način, dok Kevin Garnet ima mnogo impulsivniju prirodu, što je posledica igranja basketa na ulici”.

U oceni ishoda predstojećeg Eurobasketa Nesterović je saglasan sa takođe bivšim NBA centrom Vladom Divcem koji je izdvojio Crnu Goru kao moguće iznenađenje.

Bez sumnje, oni imaju veoma jak tim, koji je spreman da ode nivo više, ali moramo da sačekamo i da vidimo koja ekipa je najbolje iskoristila vreme za pripremu”, zaključio je sadašnji podpredsednik Košarkaške federacije Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve