Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.07.2013.

14:45

Tajris Rajs novi Crnogorac

Novi plejmejker Makabija Tejlor Rajs igraće za Crnu Goru na predstojećem šampionatu Evrope u Sloveniji.

Izvor: B92, vijesti.me

Autor:B92, vijesti.me

Default images

Rajs je u sredu doputovao u Podgoricu, a u petak putuje na Zlatibor gde će se priključiti ostatku reprezentacije.

Rajs je, prema pisanju crnogorskih medija, bugo bio želja selektora Luke Pavićevića.

“Prvi utisci su da je Crna Gora divna zemlja, ljudi su veoma ljubazni i siguran sam da ću upoznati mnogo dobrih ljudi. Iako je veoma vruće, zadovoljan sam što sam doputovao u Podgoricu i što ću se priključiti pripremama na Zlatiboru. Znam da Crna Gora ima sjajan tim, poznajem nekoliko igrača, a svakako da znam šta nas očekuje na Evropskom prvenstvu nakon sjajnog učinka u kvalifikacijama. Poznati su mi kvaliteti nekih crnogorskih reprezentativaca kao što su Peković, Vučević, Dubljević i Ivanović, radujem se što ću raditi i sa ostalim reprezentativcima, jer je Crna Gora u kvalifikacijama pokazala da je sjajan tim i da svaki igrač ima određenu ulogu u ekipi. Odlično poznajem i selektora Pavićevića koji je veoma zahtevan i traži maksimum od svakog igrača i na treninzima i na utakmicama. Radujem se saradnji sa Pavićevićem, u Bajernu je trener bio Svetislav Pešić, a s obzirom na to da se radi o trenerima koji imaju prilično sličan sistem igre, verujem da neće biti problema da se uklopim u sistem reprezentacije Crne Gore”, istakao je Rajs za zvanični sajt KSCG

Rajs je protekle sezone nosio dres minhenskog Bajerna, gde je bio najbolji igrač i strelac. Za tim Svetislava Pešića odigrao je 40 mečeva uz prosečan učinak od 15,8 poena uz 1,9 skokova i 4,4 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve