Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.07.2013.

19:11

Obradović se vratio, preuzima Fener

Željko Obradović vratio se posle jednogodišnje pauze u košarku, novu eru počeće kao trener turskog Fenerbahčea.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Spekulacije medija potvrdio je njegov agent Aleksandar Rašković koji je istakao da je dogovor zaključen, a Obradović bi već u utorak mogao da potpiše dvogodišnji ugovor vredan 3 miliona evra.

Fenerbahče je bez većih rezultata poslednjih godina i pored mnogo ulaganja u tim. Obradović je prošlog leta napustio klupu Panatinaikosa posle 13 sezona u Atini.

Obradović je pre mesec dana počeo pregovore sa Fenerbahčeom, o čemu je pisao B92, ali tada dogovor nije postignut. Tokom njegove pauze često se spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru, pominjana je čak i NBA liga.

Tokom svoje karijere Obradović je osvojio osam titula u Evroligi, 11 šampionata Grčke, 7 grčkih Kupova, dva Kupa Saporta, jedan italijanski Superkup i duplu krunu u srpskom prvenstvu.

Sa reprezentacijom je osvajao zlata na Evropskom i Svetskom prvenstvu 1997. i 1998. godine, srebro na OI u Atlanti 1996. i bronzu na EP 1999.

Dolazak Obradovića u Fener nagovešten je svega nekoliko sati nakon što je selektor Srbije Dušan Ivković demantovao da će preuzeti Fener od naredne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu