Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.06.2013.

17:50

Bertans pokidao ligamente kolena!

Košarkaš Partizana mt:s Davis Bertans pokidao je prednje ukrštene ligamente desnog kolena, potvrdio je agent letonskog košarkaša.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Bertans se povredio krajem prvog poluvremena meča protiv Crvene zvezde u sredu, kada je prilikom jedne akcije iskrenuo koleno, bez kontakta sa rivalom.

Ukoliko su prve informacije tačne, Bertansa očekuje duga pauza i oporavak koji uglavnom traje od 6 do 9 meseci. Lekari preporučuju da se operacije ligamenata kolena izvrši 7-10 dana od povrede, kako bi oporavak kraće trajao.

Istu povredu prošlog proleća doživeo je NBA superstar Derik Rouz koji je propustio kompletnu tekuću sezonu.

"Hvala na podršci...Teško je, ali znam da ću se vratiti bolji i jači. Povratak počinje sada", napisao je Bertans na svom tviter profilu gde je dobio veliki broj poruka podrške od mnogih kolega igrača, te navijača.



Bertans je bio jedan od najboljih igrača Partizana protekle sezone. U Superligi je prosečno postizao 12,2 poena uz 3,1 skok i 1,7 asistencija.

Bio je najbolji trojkaš ABA lige uz prosek od 9,8 poena i 2,8 skokova, dok je u Evroligi imao prosek od 6,6 poena i 2,3 skoka.

Bertansa su 2011. godine draftovali Indijana Pejsersi, ali je prosleđen San Antonio Sparsima u trejdu sa Kavajem Leonardom za Džordža Hila.

Letonc je planirao da predstojećeg leta bude član Sparsa na Letnjoj ligi i izbori mesto u timu za predstojeću sezonu.

Njegov izostanak biće veliki udarac za Partizan, ali i za reprezentaciju Letonije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji u septembru.

Todorić: Tačno povredu znaćemo sutra

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da će se sutra ujutru (petak) tačno znati priroda povrede košarkaša Davisa Bertansa, koji je povredio koleno u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

"Znaćemo ujutru tačno koja je povreda. Da bi dijagnoza bila tačna, potrebno je očitati disk sa snimka, a to ćemo uraditi ili kasno večeras ili sutra ujutru, a do tada ćemo se suzdržati svih dijagnoza", rekao je Todorić.

Bertans je u suzama izašao sa terena, a prilikom slavlja u svlačionici nije se priključio svojim saigračima, već je plakao. Todorić je rekao da su nagađanja da je Letonac pokidao ligamente, iako je to potvrdio njegov menadžer.

"To su nagađanja, a ja ne mogu time da se bavim. Kada dobijemo tačnu dijagnozu, znaćemo i koliko će pauzirati", rekao je Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d