Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.12.2012.

17:31

Bilić za B92: Dule štipao sudiju

Direktor regionalne ABA lige Josip Bilić izjavio je za B92 da je trener Partizana Duško Vujošević fizički napao sudiju Alfreda Jovovića.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Trener crno-belih je po kratkom postupku suspendovan nakon duela protiv Solnoka u nedelju i neće voditi ekipu na naredna dva meča.

„Moja koleginica u Sloveniji koja puni naš sajt je ispustila jedan deo moje rečenice i moje odluke. Dule je kažnjen iz razloga pretnji i fizičkog napada na sudiju Jovovića“, rekao je Bilić za B92.

Na molbu da pojasni šta je tačno Vujošević uradio sudiji, Bilić je rekao:

„Uhvatio ga je za ruku i štipao, odnosno dirao po telu“, dodao je Bilić istakavši da će konačna kazna treneru Partizana biti doneta u narednih sedam dana.

To je drugi put ove sezone da je Vujošević kažnjen - prethodno je suspendovan na tri utakmice zbog incidentata na meču prvog kola sa Zadrom.

Partizan je u nedelju izgubio od Solnoka u Mađarskoj, a Vujošević je posle utakmice rekao da je to težak poraz i da pojedini igrači nisu dorasli situaciji.

Todorić: Sudije štite interes pojedinih klubova

Sportski direktor Partizana mt:s Dragan Todorić ima komentar na odluku o suspenziji trenera crno-belih:

"Plašim se da, kako liga odmiče, pojedine sudije počinju da štite interese određenih klubova iz zemlje iz koje i oni dolaze", istakao je Todorić.

Naredna utakmica koja očekuje tim Partizana mt:s je gostovanje u Zadru. Sa tim u vezi, veliki broj novinara, a formulisano kroz pitanje dnevnog lista "Kurir", se interesovao za najavu da će pomenutoj utakmici prisustvovati gospodin Gotovina.

Stav trenera Partizana mt:s po tom pitanju je sledeći:

"Kao i kada je bila utakmica sa Cedevitom u Beogradu, izneo sam tada svoj stav da treba odvojiti košarku od politike. Taj stav apsolutno imam i sada. A što se tiče najave, po onome što znam o njemu i što sam pročitao, mislim da će gospodin Gotovina biti mudriji od iste", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu