Nova vest
Košarka

Petak, 07.12.2012.

16:40

PAO se raspada, odgovorna familija

Predsednik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos najavio je odlazak, poklanja akcije kluba, a optužio je strica Tanasisa za izdaju i teranje Željka Obradovića.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Dimitris je na dramatičnoj pres konferenciju optužio članove porodice da su svojim prevarama doveli Panatinaikos do propasti, odlazak Obradovića i najboljih igrača.

On je potvrdio da poklanja akcije kluba ko god je zainteresovan da ga preuzme, jer ne može da toleriše izdaju porodice.

"Moja porodica je klub preuzela 1987. godine, vodio ga je moj otac Pavlos do 2002. kada ga je nasladio njegov brat Tanasis. U poslednje dve godine, nakon što su Pavlos i Tanasis odlučili da napuste klub pokušati su da pronađu kupce, ali to nije bilo moguće. Zbog ljubavi cele porodice prema klubu koji se našao u teškoj ekonomskoj situaciji kao i naša košarka i zemlja, ja sm odlučio da sa ekonomskim mogućnostima koje sam imao da održim klub na najboljem mogućem nivou", rekao je Janakopulos koji je potom otkrio zašto nije uspeo da spasi PAO.

"Izdala me moja krv", rekao je razočarani Janakopulos koji je istakao da kada je prošlog leta preuzeo klub od oca Pavlosa i strica Tanasisa, da su mu savetnici dali pogrešnu finansijsku sliku o šestostrukom šampionu Evrope.

Dimitris, koji je u petak ujutru pomogao Batistu da izmiri dugovanja za porez u visino od 200.000 evra, optužio je strica Tanasisa, koji je bio čelnik kluba od 2002. godine, i njegove pomoćnike da su dugovali novac većini igrača, i da je on odgovoran za njihov odlazak, ali i Obradovića posle 13 godina na mestu trenera "zelenih".

"Dugovao mu je novac, zato je otišao. Kada sam letos pitao Tanasisa i njegova saradnike za finansijske detalje, oni su mi dali podatke. Danas sam preuzeo stvari u svoje ruke i video stvarnu sliku. Zbog toga vam mogu reći da je gospodin Obradović otišao zbog Tanasisa Janakopulosa koji mu je dugovao mnogo novca, mnogo mesečnih plata. Postoji dokaz, ovo nisu samo spekulacije", rekao je Dimitris.

Kada je srpski trener napustio PAO prošlog leta, Dimitris je istakao da Obradović nije ispoštovan, ali nije razlagao priču.

"Nisam ima finansijski kapacitet da popunim rupe koje je Tanasisova administracija ostavila iza sebe. Nažalost, ne mogu da nastavim sa Panatinaikosom. Imam 38 godina, imam snage da se borim, ali ne mogu da tolerišem izdaju od sopstvene krvi", rekao je Dimitris i dodao da nudi klub besplatno onome ko je zainteresovan.

Janakopulosova otkrića su prema navodima grčkih medija šokirala igrače Panatinaikosa, koji u petak dočekuju Fenerbahče. PAO je već obezbedio plasman u Top 16 fazu Evrolige.

Biće interesantno videti kako će se oni ponašati na terenu, kao i navijači, posebno oni koji nisu podržavali Dimitrisa otkako je preuzeo klub.

Janakopulos je u petak platio kauciju za bivšeg igrača PAO-a Majka Batista koji je u četvrtak veče uhapšen u Atini zbog neplaćenog poreza u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu