Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.11.2012.

21:39

Kaha Laboral otpustila Ivanovića

Španski košarkaški klub Kaha Laboral otpustio je trenera Duška Ivanovića posle novog poraza u Endesa ligi.

Izvor:

Autor:

Default images

Kaha Laboral je na svom parketu izgubila od Obradorie Ćakobeo sa 77:68, to je bio treći prvenstveni poraz Kahe, ali je razlog otpuštanja Ivanovića samo jedan pobeda u prvih šest kola Evrolige.

U trećem prvenstvenom porazu Kahe Laboral srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije učestvovao pošto je ceo meč posmatrao sa klupe.

Ivanović je devet godina trenirao tim iz Baskonije (2000-2005, 2008-2012) i sa španskim klubom je osvojio dve titule prvaka Španije. (2002, 2010).

"Moramo da donosimo i ovakve odluke, koliko god da su one bolne. Ekipi trenutno ne ide i igramo sve lošije, pogotovo u Evroligi. Ako ne uđemo u Top 16 fazu, biće to veliki neuspeh. Duško je zaista posebna osoba po svemu", rekao je predsednik kluba Hosean Kereheta.

Duško Ivanović
priznao je da nije očekivao ovakvu odluku, ali je istakao da razume čelnike kluba.

"Hvala svima na 10 divnih godina u ovom klubu i gradu, zaista mi je bilo zadovoljstvo. Kaha Laboral je veliki evropski klub i to će biti i u budućnosti", naveo je Ivanović.

U španskim medijima se kao naslednik Ivanovića spominje srpski trener Svetislav Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve