Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.11.2012.

09:33

Memfis nezadrživ, Vašington na 0-8

Protekle noći u NBA ligi je odigrano osam utakmica, a veče je obeležio osmi trijumf Memfisa zaredom, kao i novi poraz Vašingtona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Grizlisi su sa 94:87 slavili protiv Šarlota, dok je bolja od Vašingtona ovoga puta bila Juta sa 83:76, pa tim iz prestonice Sjedinjenih Država i dalje ne zna za pobedu ove sezone.

Dalas je u noći između subote i nedelje slavio protiv Klivlenda sa 103:95, Los Anđeles Klipersi su slavili protiv Čikaga sa 101:80, a Majami protiv Finiksa sa 97:88. U preostalim utakmica,a San Antonio je bio ubedljiv protiv Denvera sa 126:100, Milvoki je bio bolji od Nju Orleansa sa 117:113, a Boston protiv Toronta sa 107:89.

Memfis je na gostovanju u Šarlotu predvodio Majk Konli sa 20 poena, dok je Zak Rendolf dodao 18 poena i 12 skokova. Odličnu partiju pružio je i Rudi Gej sa 16 poena, dok se kod Bobketsa istakao Bajron Malens sa 18 poena i devet skokova. Poen manje postigao je Kemba Boker, koji je imao i osam asistencija.



U derbiju večeri, Klipersi su bili ubedljivi protiv Bulsa, a najbolji u timu iz ’grada anđela’ bio je Blejk Grifin sa 26 poena i deset skokova. Džamal Kraford je meč završio sa 22 poena, dok je isti učinak kod gostiju imao Karlos Buzer, ali uz 12 skokova. Kod Bulsa, po 14 poena su postigli Luol Deng i Ričard Hamilton.



Majami je protiv Finiksa na gostovanju došao do osme pobede od početka sezone, a ovoga puta u redovima šampiona posebno se istakao Kris Boš sa 24 poena i devet skokova. Sjajan je ponovo bio i Lebron Džejms, sa 21 poenom i sedam skokova, dok je u poraženom timu Markif Moris postigao 16 poena.



San Antonio je takođe protekle noći zabeležio osmi trijumf, pošto je bio veoma ubedljiv u Teksasu protiv Denvera. Čak šestorica igrača Sparsa imala su dvocifren učinak, a bolji od ostalih bio je Manu Đinobili sa 20 poena. Jedan manje postigao je Dežuan Bler, koji je imao i osam skokova, dok je kod Nagetsa najbolji bio Danilo Galinari sa 15 poena i sedam skokova.



Vašington i posle osam utakmica ne zna za pobedu, a sada je poražen od Jute na svom terenu. Al Džeferson predvodio je Džezere sa 21 poenom i 13 skokova, dok je Gordon Hejvord dodao 15 poena i pet skokova. Pol Milsep i Derik Fejvors istakli su se na polju skokova, pošto su ih imali po deset, uz šest, odnosno devet poena. U domaćem timu, Džordan Kraford je postigao 20 poena i imao osam asistencija, dok je Emeka Okafor zabeležio osam poena i čak 14 skokova. Bivši igrač Partizana Jan Veseli bio je u startnoj postavi i za 22 minuta na terenu zabeležio je pet poena, isto toliko skokova i sve asistencije.



Dalas je u Klivlendu domaćinu naneo sedmi poraz ove sezone, a sam došao do petog trijumfa. O Džej Mejo sa 19 poena je učestvovao u toj pobedi, dok je Kris Kejman dodao 15 poena i osam skokova. U redovima Kavalirsa, Kajri Irving je postigao 26 poena, ali zanimljivo nije imao nijedan skok ni asistenciju uz to.



U jedinom preostalom meču, Milvoki je slavio protiv Nju Orleansa predvođen Montom Elisom i Brendonom Dženingsom, koji su meć završili sa po 22 poena i devet skokova. Kod gostiju, Entoni Dejvis je postigao 28 poena i imao 11 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve