Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.09.2012.

15:28

Maljković: Na dobrom smo putu

Košarkašice Partizana ubedljivo su osvojile "Memorijal Radojice Nikitovića Laleta" savladavši lako u finalu Vojvodinu 100:70 (23:19, 2310, 31:16, 23:25).

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Bila je to dobra provera pred početak regionalnog šampionata u kojem će "crno-bele" braniti titulu.

"Pripreme idu po planu i verujem da ćemo dostići korektan nivo za gostovanje Zagrebu. Mesec dana smo zajedno, vredno treniramo u hali sportova i devojke ispunjavaju sve zahteve stručnog štaba, kada su profesionalne obaveze u pitanju", rekla je Marina Maljković.

Amerikanka Bruk Kvinan je poslednje pojačanje "crno-belih" i već posle pet dana treninga, pokazala je da će biti veliko pojačanje u reketu.

"Zadovoljna sam. Sviđa mi se sistem rada Marine Maljković. Bekovi su dosta brzi i takva tranzicija u igri meni dosta odgovara. Uživam u Beogradu, saigračice su sjajne i verujem da će ovo biti jedna trofejna sezona", rekla je Amerikanka Kvinan.

Nesvakidašnja situacija viđena je u finalu, u kojem je Partizan nastupio u dva različita kompleta šorceva.

"Mi nosimo to što imamo. Ni moje košarkašice, ni ja nemamo običaj da pozajmljujemo robu da bi izgledale lepše. Nije nam bio cilj da nošenjem dva različita kompleta šorceva rušimo ugled turnira. Sportski deo, tj. ono što je do igračica i stručnog štaba Partizana, odrađen je maksimalno, što pokazuje i naš plasman. Situacija je takva, nema šminke. Borba za opstanak je konstantna na svim poljima", rekla je Maljkovićeva.

Košarkašice Partizana Galenike prvu utakmicu u novoj sezoni odigraće 26. septembra u Zagrebu protiv Novog Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve