Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.09.2012.

14:14

Milošević: Želja da igram u Srbiji

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Igor Milošević igrao je tokom karijere između ostalih za Olimpijakos i Lijetuvos Ritas, ali je trenutno slobodan igrač.

Izvor: B92, sem.rs

Autor:B92, sem.rs

Default images

On je 2006. godine bio član tima koji je osvojio poslednji trofej za Crvenu zvezdu u Kupu. Imao je epozode u Turskoj i Nemačkoj, a stigao je čak i do Kazahstana.

U jednom trenutku karijera 26-godišnjeg plejmejkera je zbog povrede bila pod znakom pitanja, ali on je uspeo da se vrati i sada trenira u Beogradu čekajući pravu ponudu.

“Radim naporno kako bih bio u što boljoj kondiciji i što boljoj formi i da bi se što lakše priključio ekipi sa kojom, nadam se, u skorije vreme sklopim dogovor. Tokom leta imao sam ponude iz Francuske, Grčke i Izraela, ali nije došlo do dogovora. Čekam ponudu iz inostranstva, ali ne bih ima ništa protiv ni da se vratim u srpsku košarku. Želja mi je da igram u Srbiji, jer sam ovde odrastao. Najlepši osećaj je igrati u svojoj zemlji”, istakao je 26-godišnji plejmejker.

Milošević ističe da je tri najlepše sezone u karijeri proveo u Crvenoj zvezdi, koja je ovog leta sastavila odličan sastav.

“Igrači koji su stigli su prava pojačanja. Zvezda je klub koji jako volim i stvarno joj želim sve najlepše u ovoj sezoni, da konačno osvoji titulu. Mene izuzetno lepe uspomene vežu za Mali Kalemegdan. Imali smo jako dobru ekipu, svi saigrači su bili odlični momci, atmosfera je bila fenomenalna i prava je šteta što tada nismo stigli do titule prvaka države”,rekao je Milošević.

Rođeni Beograđanin je prošao sve mlađe kategorije u grčkoj reprezentaciji. Seniorski tim ostao je san, zbog velike konkurencije u prethodnim godinama. Sada se situacija promenila.

“Uvek sam želeo da igram za seniorsku grčku reprezentaciju, pogotovo što sam bio jedan od nosilaca igre u mojoj generaciji, koja je beležila zapažene rezultate na takmičenjima. Igrao sam i živeo dugo u Grčkoj i ne odustajem od reprezentacije. Na meni je da radim i treniram, a ako bude bilo mogućnosti i potrebe, poziv ću vrlo rado prihvatiti”, tvrdi plejmejker.

Igrao je za Olimpijakos i kaže da je bio oduševljen velikim uspehom kluba iz Pireja na završnom turniru Evrolige u Istanbulu.

“Iznenadili su celu Evropu. Niko nije očekivao na početku sezone da mogu da naprave neki značajniji rezultat. Ipak, na čelu sa Dušanom Ivkovićem, velikim radom i samopouzdanjem koje su sticali iz utakmice u utakmicu, pokazali su da je u košarci sve moguće. Sa mnogima iz tog tima sam igrao. Dosta su napredovali, pogotovo se to odnosi za Slukasa i Papanikolaua. Oni su pokazali da mogu da nose teret vrhunske lige, kakva je Evroliga, i na kraju i da je osvoje”, smatra Milošević.

26-godišnji bek je prošlu sezonu završio u Nemačkoj, a započeo je u Kazahstanu, egzotičnoj košarkaškoj destinaciji.

“Astana je za mene bila pravo iznenađenje. Svi uslovi su bili vrhunski. Mnogo su uložili u klub, organizacija je na visokom nivou. Žele da se takmiče i da budu konkurentni u VTB ligi i predstavljaju pravo osveženje za evropsku košarku. Jedini problem su uslovi života u gradu, duga putovanja, kao i jake zime. Mislim da će biti dobri u narednim godinama”, zaključuje Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve