Nova vest
Košarka

Subota, 08.09.2012.

18:50

Nova bruka Srbije, poraz u Talinu

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je sa bledim izdanjima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u devetom kolu poražena u Talinu od Estonije sa 88:81 (16:22, 25:21, 22:20, 23:18), pa je sada ozbiljno dovela u pitanje plasman na šampionat Evrope.

Srbija sada u A grupi ima pet pobeda i četiri poraza, baš kao i Estonija i Izrael koji za tri dana u poslednjem kolu gostuje u Pioniru.

Estonci u poslednjoj rundi dočekuju Island i Srbiji je potrebna pobeda nad Izrealom sa 19 poena razlike jer ako Estonija pobedi Island napraviće se trougao i Srbiji je potrebna ubedljiva pobeda Izraelcima da bi imala veći koš količnik od Izraela.

Na utakmici u Talinu naša selekcija je još jednom ispoljila sve slabosti koje je pokazala tokom ovih kvalifikacija. Raspoloženi domaćin je sve to iskoristio i na kraju sasvim zasluženo slavio podsetivši tako na pobedu i remi fudbalera protiv Srbije pre dve godine. Nenad Krstić imao je 20 poena i devet skokova, po 16 poena ubacili su Tepić i Teodosić, a 11 Bjelica. Kod domaćina, Kangur je ubacio 19 poena, Arbet je dodao 17, a Vene 15.

Srbija je duel u Talinu počela u petorci Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović, Krstić. Odlično je meč otvorio Nemanja Bjelica koji je pogodio dve trojke bez promašaja u prvih pet minuta.

Naša selekcija ponovo je imala nekoliko propusta u odbrani, ali i pored toga je kontrolisala rezultat. Nenad Krstić je bio odličan u prvih deset minuta sa osam poena i pet skokova pa je Srbija imala 22:16 nakon prvog kvartala.

Druga četvrtina počela je veoma loše za naš tim. Estonci su u prva četiri minuta napravili seriju 9-1, prešli su u vođstvo (25:23), pa je Ivković morao da reaguje i vrati Krstića na parket.

Ulaskom kapitena vratila se i igra u odbrani naše reprezentacije, u narednih nekoliko minuta uzvratili smo serijom 12-2 i vratili sigurnu prednost. Međutim, domaćin je bio veoma raspoložen za šut, počeli su igrači Estonije da pogađaju trojke i iz veoma teških pozicija, i to ih je održavalo u igri.

Prvo poluvreme završeno je novom serijom domaćina, ovoga puta postigli su pet vezanih poena i nakon 20 minuta Srbija je imala samo dva poena viška (43:41).

Mučenje naše reprezentacije nastavilo se i u trećoj četvrtini. Nikako naši košarkaši nisu mogli da povežu nekoliko minuta dobre igre. Uz to, Estonci su se razigrali, pogađali su i nerezonske šuteve, pa je rezultat bio izjednačen. U celoj trećoj četvrtini nijedan tim nije imao prednost veću od dva poena, pa je pred poslednjih deset minuta bilo nerešeno – 63:63.

U poslednjih deset minuta igra Srbije potpuno se raspala. Raspoloženi Estonci raspucali su se, napravili neverovatnu seriju 10-0 i tri i po minuta pre kraja imali su velikih 78:68.

Do kraja utakmice pokušali su naši košarkaši da se vrate, ali nisu uspeli i za tri dana će u Pioniru protiv Izraela imati pred sobom veliki imperativ moranja jer u slučaju poraza ostaju bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

488 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu