Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.08.2012.

12:36

Britanac Emening u Radničkom

Košarkaški klub Radnički ugovorio je jednogodišnju saradnju sa snažnim krilom Metjuom Brajanom-Emeningom.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Ovaj Britanac (visok 205 cm, 109 kg) je prošle sezone igrao za turski klub Univerzitet Haketepe i prosečno beležio 12.4 poena i 4.9 skokova po utakmici.

Minutažu je delio sa bivšim krilnim centrom Crvene zvezde Rikardom Maršom.

Košarkašku karijeru započeo je na američkom koledžu u Vašingtonu. Nakon toga je otišao kao drugi bloker svih vremena i 25. strelac na listi večitih (uknjižio je 1.182 poena u tom periodu karijere). Brajan-Emening je za Vašington Haskise odigrao četiri sezone, a u poslednjoj (2010/2011) je knjižio prosečno 16 poena i osam skokova po utakmici. Najveći učinak u jednom meču bio je 30 poena, u dva navrata po 15 skokova, sedam blokada, četiri asistencije. Čak na deset utakmica imao je "dabl-dabl" učinak. Svojim kvalitetom bitno je doprineo trećem šampionskom prstenu Haskisa.

Posle studentskog "staža", bio je član Hornetsa iz Nju Orleansa ali samo tokom letnje lige NBA. Nakon toga je ipak odlučio da karijeru nastavi u Evropi.

Prošlu sezonu je odigrao u Turskoj košarkaškoj ligi za ekipu Hacetep iz Ankare, gde je bio među ključnim igračima. Odigrao je 30 utakmica, prosečno je na parketu bio po 24 minuta, a za to vreme je po meče beležio 12,4 poena i pet skokova. Učesnik je Evrolige.

Popularni "MBA" je 2010. godine bio član seniorskog nacionalnog tima Velike Britanije koji je te godine učestvovao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prethodno je bio u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji te države, a 2008. godine je ostao upamćen kao 12. strelac na evropskom šampionatu, a naročito po 41 poenu koji je postigao u suretu sa selekcijom Češke.

Metju Brajan Emening je rođen 9. maja 1988. godine u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve