Nova vest
Košarka

Petak, 22.06.2012.

22:46

Hrvatska pobedila Srbiju u Kini

Univerzitetska reprezentacija Srbije poražena je na startu turnira u Kini od kombinovane selekcije Hrvatske 75:71 (19:16, 14:14, 14:18, 28:23). .

Izvor:

Autor:

Default images

Izabranici trenera Dejana Mijatovića uspeli su da u 32. minutu steknu devet poena prednosti, ali posle nekoliko čudnih sudijskih odluka i tehničke greške Stefanu Birčeviću, Hrvati su sa šest slobodnih bacanja uspeli da se rezultatski vrate u meč.

U dramatičnom finišu, 16 sekundi pre kraja meča, pri rezultati 71:73 Birčević je posle izvanredne blokade, krenuo u kontranapad, ali je bio neprecizan u pokušaju da izbori produžetak. Inače, Stefan Stojačić sa 24 postignuta poena bio najbolji igrač meča u Kunšanu.

"Posle samo sedam treninga, dalekog i napornog puta odigrali smo sasvim solidnu utakmicu. Selekcija Hrvatske je mnogo duže na okupu, odigrala je pre dolaska u Kinu i dve pripremne utakmice. Momci su se žestoko borili, činilo se da smo početkom poslednjeg perioda prelomili utaimicu, ali su neke, meni, nerazmljive odluke sudije doprinele da se selekcije Hrvatske rezultatski vrati u igru i trijumfuje u poslednjim sekundama utakmice – rekao je Dejan Mijatović, trener svih mlađih selekcija u Košarkaškom savezu Srbije.

Srbija: Aranutović, Stojačić 24, Dunđerski 10, Majstorović, Birčević 13, Mišković, Vlahović, Balaban 5, Dimić 9, Gagić 7, Pešaković, Smiljanić 3.
Hrvatska: Došen 5, Vragović, Sakić 16, Babić 3, Butorac 17, Bilinovac 9, Mačinković 12, Bubalo, Kraljević 1, Bašić, Planinić 15.

Sledeći meč na “Sino-European Challenge Event” u Kini, Univerizitetska reprezentacija Srbije igra u subotu sa Crnom Gorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve