Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.06.2012.

23:17

CZ igra Evrokup, Solnok u ABA ligi

Srbija neće imati četiri predstavnika u Jadranskoj ligi sledeće sezone, a Crvena zvezda će najverovatnije u kvalifikacije za Evrokup.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na sednici Skupštine ABA lige jednoglasno je usvojeno da naredne sezone u regionalnom takmičenju učestvuje mađarski Solnok. Na zasedanju u Ljubljani potvrđeno je i da je Široki odustao od takmičenja u Evrokupu i, istovremeno, dogovoreno je da će ABA liga podržati Crvenu zvezdu u nastojanjima da dobije mesto u kvalifikacijama za Evrokup.

Crvenu zvezdu su u Ljubljani predstavljali predsednik kluba Nebojša Čović, koji je član skupštine regionalne lige, i menadžer za reorganizaciju Mirko Pavlović.

"Na ovaj način izvojevana je još jedna velika pobeda za crveno-bele koji će već naredne sezone biti u prilici da se dokažu i na evro sceni. Značaj učešća u Evrokupu za Zvezdu je nemerljiv u sportskom, ali i poslovnom smislu, a ovo je još samo jedan u nizu dokaza predanog i vrednog rada novog rukovodstva kluba", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

U obrazloženju odluke da Solnok zaigra umesto Makabija navodi se da su Mađari dobili pozivnicu jer su finansijski najstabilniji od svih kandidata. Solnok će u ABA ligi igrati više godina, ali još ostaje da se utvrdi tačan broj sezona.

Među najvažnijim odlukama nalazi se i najavljena inicijativa za odbranu tri direktna mesta u Evroligi. Čelnici ABA lige pokušaće da se suprotstave predlogu da sa Jadrana dve ekipe idu direktno u elitno takmičenje, a jedna u kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu