Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.05.2012.

18:42

NBA igrači: Draft je namešten

Nakon što ni osmu godinu zaredom najlošiji tim lige neće imati pravo izbora prvog pika na NBA draftu, igrači su počeli da ističu u sumnju istog.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iako su imali manje od 15% šansi na lutriji, Nju Orleans Hornetsi su dobili pravo na izbor prvog pika na draftu u junu.

Nakon prenos lutrije prilikom koga nije prikazan bubanj iz kojeg su se izvlačile kuglice, najmanje deset igrača iz NBA lige oglasilo se putem "tvitera", te izrazilo sumnju u regularnost drafta.

Nju Orleans Hornetsi su donedavno bili jedini tim u vlasništvu NBA lige, a onda ih je otkupio vlasnik NFL tima iz istog grada (Sejnts) Tom Benson. Međutim, mnogi i dalje tvrde da Hornetsi i dalje pripadaju ligi.

Jedan od najboljih centara lige, Minesotin Kevin Lav, sarkastično je napisao kako traži prebrojavanje glasova.

"Ko još misli da je lutrija nameštena?", napisao je na svom "tviter" profilu bek Čikago Bulsa Rip Hamilton.

"Haha... uopšte nisam iznenađen", bio je komentar centra Sakramenta, DeMarkusa Kazinsa, dok je plejmejker Los Anđeles Klipersa Mo Vilijams bio suviše šokiran da bi napisao nešto konkretno.

"Wow... mislim stvarno...wow", piše na njegovom "tviteru".

Igrači veruju da je lutrija nameštena, jer je vođstvo lige želelo da pomogne "svom" klubu da dovede Entonija Dejvisa, zvezdu Kentaki Vajldketsa, koji je predvodio svoju ekipu do NCAA titule i predstavlja jednog od najvećih talenata još od LeBrona Džejmsa.

Nju Orleans Hornetsi su tekuću sezonu završili kao najlošija ekipa Zapadne konferencije, ali tek kao četvrta najgora u celoj ligi.

Uoči početka sezone Hornetsi su ostali bez najveće zvezde Krisa Pola koji je trejdovan u Los Anđeles Kliperse, a prethodno je komesar NBA Dejvid Štern stopirao njegov trejd u Lejkerse.

Najviše šansi da dobije prvog pika imali su Šarlot Bobketsi koji su prethodnu sezonu završili sa najgorim skorom u istoriji NBA lige. Bobketsi će birati sa druge pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve