Nova vest
Košarka

Sreda, 30.05.2012.

08:09

Nikolić: Zašto Partizan – Zvezda?

Košarkaši Radničkog poraženi su od Crvene zvezde Diva u drugom meču polufinalne serije plej-ofa Superlige, pa će na svom parketu pokušati da stignu do finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić istakao je posle meča (76:62) da ga Svetislav Pešić nije iznenadio taktikom, ali da njegovom timu ne odgovara taj stil igre.

Nikolić smatra da je njegov tima stigao prepotentan u Beograd, da mora više da trči ako želi finale, a potom se obrušio na mediji zbog forsiranja Partizana i Crvene zvezde.

"Što se stalno forsira finale Crvena zvezda i Partizan. I mi igramo košarku, ponašate kao da smo iz Nemačke. Evo, izvinjavam se što smo uopšte igrali protiv njih. Da li je trebalo da se sklonimo. To svi žele, zbog navijača. Sve na silu, tako smo uništili centre poput Hemaforma. Treba da vas je sramota", obratio se Nikolić predstavnicima medija.

Trener Radničkog je prethodno čestitao Zvezdi na pobedi,istakao dobru atmosferu i analizirao meč iz Pionira.

"Partizan i Crvena zvezda imaju svoje navijače, mi imamo naše Đavole i to je dobro za košarku. Pešić me nije iznenadio taktikom, samo jurnjava. Slabo smo trčali i skakali, tu Zvezda ima prednost. Stalno se kuka na sudije, vrši neki pritisak, a mi to nikada ne radimo. Čak i ne komentarišemo. Zvezdi odgovara ovaj kriterijum, nama ne. Mi bolje igramo taktički, a oni juri, trči i pucaj. Biće dosta sastanaka posle ovo utakmice. Moram da ubedim igrače da više trčimo i da se borimo. Došli smo u Beograd malo prepotentno. Imali smo neki priključak, ali smo promašili pet trojki, a bili sami kao duhovi. To nije nikakva odbrana, već su samo krivi moji igrači. Bila je ovo prava košarka", istaka je Nikolić.

Treći, odlučujući meč serije između Radničkog i Crvene zvezde Diva igra se u petak (19.00) u Kragujevcu, gde je u prvom duelu Radnički slavio 84:78.

Pobednik će u finalnoj seriji igrati protiv desetostrukog uzastopnog šampiona Partizana mt:s.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve