Nova vest
Košarka

Sreda, 16.05.2012.

16:38

Ivković: Ejsi Lo je naš heroj

Trener Olimpijakosa Dušan Ivković posebno je pohvalio Ejsija Loa nakon osvajanja Evrolige u Istanbulu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Srpski selektor rekao je da je herojstvo Loa imalo veliki uticaj na trijumf u finalu protiv CSKA.

“Lo je heroj iz senke našeg uspeha jer je njegov članak nakon polufinala protiv Barselone u petak bio u toliko lošem stanju da nije mogao da siđe niz stepenice u hotelu na ručak”, rekao je Ivković.

“Igrao je sa bolom i bio je ključni igrač u našem povratku u finalu jer je napad CSKA zaustavljen kada je on ušao sa klupe”, dodao je 68-godišnji srpski strateg.

Lo je tokom sezone imao puno problema u Partizanu koji ga je otpustio nakon što ekipa nije uspela da prođe u Top 16 fazu. Njegov doprinos senzaciji u finalu je bio veliki jer je uspeo da zaustavi Miloša Teodosića koji je u prvom poluvremenu praktično sam napravio dvocifrenu razliku.

„Ja sam šampion Evrope, osećam se kao da sam na vrhu sveta sada i niko taj osećaj ne može da mi oduzme. To je nešto što svi moraju da poštuju i što će ostati zauvek u mojoj biografiji. Nakon iskustva sa Partizanom nisam znao kako ću se uklopiti u Olimpijakos, ali trener mi je olakšao stvari jer je on ekspert kada treba izvući maksimum iz igrača“, rekao je 27-godišnji Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve