Nova vest
Košarka

Utorak, 01.05.2012.

02:17

Seltiksi jedan meč bez Ronda

Plejmejker Boston Seltiksa Ražon Rondo kažnjen je jednom utakmicom neigranja zbog kontakta sa sudijom tokom prve utakmice plej-ofa protiv Atlanta Houksa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rondo je 41 sekundu pre kraja meča žustro protestovao kod sudije Dejvisa zbog jedne odluke, a onda ga malo zakačio grudima zbog čega je dobio drugu tehničku grešku.

Sjajni plej Seltiksa je obe tehničke greške dobio zbog protesta zbog dosuđenog faula njegovom saigraču Brendonu Besu, u trenutku kada je Boston gubio 78:74.

Rondo je nakon poraza (83:74) izjavio da nije namerno gurnuo sudiju grudima, ali su čelnici NBA lige, na čelu sa podpredsednikom operacija Stjuom Džeksonom odlučilo drugačije.

Ovo je Rondu druga suspenzija nakon konflikta sa sudijama u samo tri meseca. Bio je suspendovan i u februaru, nakon što je bacio loptu u pravcu sudije.

Pravila NBA lige su jasna: "Svaki igrač ili trener koji namerno uđe u fizički kontakt sa sudijom automatski će biti suspendovan jednu utakmicu. Dužina kazne zavisiće od okolnosti incidenta", navodi se u pravilniku NBA, što je potvrdio i komesar lige Dejvid Štern.

"Imamo čvrsta i brza pravila. Ukoliko igrača neko ne saplete ili gurne na sudiju, zabranjen je kontakt sa njim. To su propozicije", rekao je Štern u ponedeljak.

Suspenzija Ronda, naravno, nije obradovala trenera Seltiksa Doka Riversa.

"Sa takmičarskog gledišta razočarani smo odlukom lige da suspenduje Ronda. On je važan deo uspeha našeg tima. Prihvatamo kaznu koju ćemo iskoristiti kao nauk za naše igrače", rekao je Rivers koji je istakao da i pored suspenzije Ronda neće rizikovati i prerano na parket vratiti nedovoljno spremnog Reja Alena.

Najbolji trojkaš NBA lige svih vremena nije igrao u prvom meču zbog bolova u desnom skočnom zglobu koji će morati da operiše na kraju sezone.

Alen je trenirao šut u ponedeljak dok se tim pripremao za drugi meč sa Houksima, ali je Rivers potvrdio da neće igrati.

"Ako Rej nije spreman, onda nije spreman. Jednu stvar nikada ne radim, a to je da nikada ne uvodim u igru košarkaša koji nije spreman. Alen je rekao da se oseća bolje ali vidim da nije još spreman", istakao je Rivers.

Alen je propustio poslednjih devet mečeva regularnog dela sezone (15 od poslednjih 19) zbog problema sa zglobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu