Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.04.2012.

11:17

Peković: "Odlična sezona za mene"

Centar Minesote Timbervulfs Nikola Peković bio je otkrovenje ove sezone, a u razgovoru za “Vijesti” ističe da se ni sâm nije nadao tako dobrim partijama.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Iskreno, nisam očekivao ovakvu sezonu. Otišao sam dobro fizički spreman, a kada sam došao u Minesotu, nisam baš nešto igrao. Zato mi je trebalo vremena da se nametnem treneru. Međutim, kako je vreme odmicalo, imao sam dobru komunikaciju sa trenerom i sa ostalim iz stručnog štaba. Dozvolili su mi da igram i da pokažem šta znam, na kraju je sve dobro ispalo".

Bivši igrač Partizana u proseku je beležio 13.5 poena i 7.4. skoka po utakmici. Ipak, plej-of je izostao.

"Odlična sezona za mene, odlična sezona za ekipu. Nismo baš završili onako kako smo se nadali jer smo imali dosta problema sa povredama, ali šta je tu je. Riki Rubio se povredio, ima tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Posle toga sam se povredio ja, pa Luk Ridnaur. Imali smo zaista dosta pehova. Međutim, to nije bilo samo kod nas, nego u svim ekipama. Veliki broj utakmica je učinio svoje. Nismo imali previše vremena za odmor, pa je sve to doprinelo da se dogode te povrede. Ipak, napravili smo dobar rezultat, a znamo da nas sledeće godine sigurno očekuje jako dobra sezona”.

‘Pekmen’ kaže da je pod injekcijama završio sezonu, da 15. maja ima zakazanu operaciju skočnog zgloba u Njujorku i da ovog leta neće moći da pomogne reprezentaciji Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Još nisam razgovarao ni sa kim iz stručnog štaba, ali ove godine sigurno neću moći da igram za reprezentaciju. Radi se o jako neugodnoj povredi kosti. Jedno vreme ću oporavak provesti u Americi, pa ću biti neko vreme ovdje, pa opet moram da se vratim u SAD. Stvarno mi je žao što neću moći da prisustvujem i budem zajedno sa saigračima. Međutim, šta je tu je, siguran sam da će oni kvalifikacije izgurati i bez mene".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve