Nova vest
Košarka

Sreda, 25.04.2012.

13:10

Čović: Privatizacija nedopustiva

Predsednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović izjavio je da cilj saradnje nije privatizacija kluba sa Malog Kalemgdana, već njegovo vraćanje na staze stare slave.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

"Privatizacija je nedopustiva za Crvenu zvezdu, ona će ostati nacionalno i državno dobro kako i Zakon o sportu nalaže."

"Cilj saradnje koju smo započeli u avgustu prošle godine je reorganizacija i oporavak kluba."

"U velikoj meri smo sanirali situaciju i uspeli da smanjimo dug, a tu su nam dosta pomogli bivši igrači i treneri kao i preduzeća koja su oprostila dug Zvezdi", rekao je Čović na konferenciji za novinare u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

On je dodao da su kazne (ukupno 300.000 dinara) koje je Disciplinska komisija Superlige Srbije izrekla treneru Pešiću prestroge.

"Kazne su prestroge i mislimo da je tu napravljen propust. Nije moje da ga branim, ali Srbija je čudna zemlja, koja brzo zaboravi svoje zaslužne građane. Moramo da poštujemo ljude koji imaju rezultate, a Pešić je trener koji se dokazao kako radom u reprezentaciji, tako i u klubovima", rekao je Čović.

Čović navodi da se sudjenje popravilo, ali i da dalje ima prostora za napredak.

"Pešić je u nekim stvarima bio u pravu, ali je i preterao. Ne kažem da smo mi bezgrešni, ali moramo da se zapitamo zašto sprpskih sudija nema u završnici ULEB-ovih takmičenja. Ne mislim da su loši, naprotiv, ima tu dosta dobrih arbitara. Predlažemo da se pre početka takmičenja održi zajednički sastanak na kojem će se utvrditi procedure", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde je rekao da je zadovoljan razultatima ostvarenim u dosadašnjem delu sezone i da očekuje što bolji plasman u plej-ofu.

"Ovaj koncept zahteva strpljiv i uporan rad, sve što se stvara prebrzo ne valja. Mi smo otvoreni za one koji misle da mogu da pomognu i donesu rezultat preko noći", rekao je Čović.

Novinare je interesovalo kakva je situacija sa ostankom Nemanje Nedovića i trenera Pešića za narednu sezonu.

"Nedović može i ne mora da ode na draft, možda to bude naredne godine. Više ćemo znati posle dogovora, ali znajte da ćemo uvek štititi interese kluba. Što se tiče Pešića, on ima ugovor 2+1", rekao je Čović.

Čović je optimista kada je u pitanju učešće Zvezde u evrokupovima naredne sezone.

"Radimo na tome, kada budemo nešto više znali obavestićemo javnost. Postoje realne šanse", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve