Nova vest
Košarka

Sreda, 04.04.2012.

20:22

Radnički slavio posle produžetka

Košarkaši Radničkog pobedili su Partizan sa 79:77 (18:16, 14:14, 13:23, 23:15 11:9), posle produžetka, u četvrtom kolu Agroživ Superlige Srbije.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Radnički je tom pobedom nanaeo prvi poraz Partizanu u domaćoj ligi i ostvarili treći trijumf. Bio je to njihov 14. duel i čestvrta pobeda Radničkog.

Posle 40 minuta rezultat je bio 68:68, a onda je Stiven Marković u poslednjim sekundama meča trojkom rešio pobednika. Najefikasniji u Radničkom bio je Skot sa 17, Sajmon je ubacio 13. Kod gostiju Raduljica je imao 14.

Košarkaši Partizana su u prvom delu Jadranske lige na svom terenu teško savladali Radnički, zatim su izgubili na gostovanju u Kragujevcu, pa lako dobili duel u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Promene rezultata pratite na našem sajtu.

U prvoj deonici igre ni jedna ekipa nije uspela da dođe do veće prednosti, igralo se koš za koš, ipak, Radnički je prvu četvrtinu završio u svoju korist rezultatom 18:16.

U nastavku, Partizan je izjednačio i poveo sa šest koševa razlike, međutim ekipa Mute Nikolića brzo se povratila i stigla do vođstva od 32:28.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena koš za Partizan postigao je Džejms i pre odlaska na odmor, smanjio prednost Radničkog na 32:30.

U trećem delu Radnički je rezultatski držao Boban Marjanović sa devet poena za šets minuta igre. Na minut pre kraja bilo je 45:45. Zatim je Kecman pogodio prvi put na meču, a onda realizovao i kontru i povaćao prednost na četiri poena, da bio u novoj kontri Čakarević doneo šest poena prednosti gostima.

Posle novog promašaja domaćih, Džejms uz zvuk sirene postavlja rezultat treće čettrtine 53:45.

Poslednji deo meča Radnički je otvorio košem Sajmona i trojkom Markovića. Poen je postigao i Raško Katić na drugoj strani. Drugom trojkom Džejms povećava na 58:50.

Nešović je smanjio prednost gostiju u narednom napadu, da bi je Sajmon redukovao na samo četiri poena. Raduljica pogađa uz faul i vraća na plus sedam, 61:54. Lepim prodorom na drugi obruč Skot smanjuje na 61:56. Imao je Skot i tri pokušaja sa linije za slobodna bacanja, pogodio dva, ali je pogodio u narednom napadu i smanji na samo poen zaostatka, 61:60.

Lučić je promašio za tri, ali igrači Radničkog nisu došli do vođstvau narednom napadu. Džejms je promašio za tri, ali je i posle novog napada domaće ekipe Partizan zadržao prednost.

Anđušić trojkom prekida niz promašaja svojih saigrača, ali odmah zatim Skot vraća trojku. Ponovo Anđušić vraća Partizan na plus tri.

Na dva minuta i pet sekundi do kraja Kragujevčani preko Sajmona i Pavkovića dolaze do 66:66. U narednom napadu Džejms pravi grešku u koracima, revanširao mu se Marković.

na samo minut do kraja Pavković dovodi domaće u vođstvo. Salmon pravi peti faul i šalje Raduljicu na liniju za slobodna bacanja, a ovaj oba puta bio precizan. Radnički nije iskoristio napad, Sinovec je promašio za tri poena, a u napadu Partizana nije bio precizan Čakarević. Na tri sekunde do kraja, Radnički je imao napad.

Pavković je šutirao iz teške pozicije, pa se ušlo u produžetak.

Prvi napad Radnčki nije iskoristio, ali je zato Lučić bio precizan sa bacanja, 70:68. U narednom napadu Majkl Skot nije bio precizan, ali jeste Lučić za tri poena 73:68. Odam zatim Sinovec vraća trojku za 73:71. Birčević pravi prekršaj, a Kecman pogađa oba, 75:71. Pavković sa penala smanjuje na 75:73. Partizan ne koristi novi napad, a onda Mijatovič, posle skoka u napadu Pavkovića, pogađa trojku za vođstvo Radničkog.

Džejms pronalazi samog Mačvana, koji vraća prednost Partizanu na poena, ali onda Stiven Marković trojkom postavlja konačnih 73:71 i donosi veliku radost domaćim navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu